Ana içeriğe atla

CENEVRE’DE BİR ÇİKOLATA FABRİKASI




FAVARGER


Günün birinde Cenevreli bir çikolatacının kızına aşık olan bir saatçi ile başlamış Favarger’in hikayesi. Aşık olduğu kızla evlenen saatçi genç daha sonra çikolatacılık mesleğini öğrenmeye başlamış ve yedi nesildir devam ederek günümüze kadar gelmiş. Favarger erkekleri kalite ve tat konusunda kadınların duygularının talepleri doğrultusunda lezzetlendirmişler çikolatalarını. Bir aile işi olarak başlamışlar bu lezzetli yolculuğa ve aynı ruhla devam etmişler, hem erkekleri hem de kadınları tarihi zenginliklerini de katmayı unutmamışlar ürettikleri lezzetlere. Böyle anlatıyor kaynaklar...
1826 da Cenevre’de başlamış bu başarılı yolculuk.
Şimdilerde tarihi binasının yanında ilave binaları ile hizmet veriyor.

Bu lezzet yolculuğunun ilk yıllarında kullanılan arabaları...


Her yıl düzenlenen çikolata festivali nedeni ile kapılarını açarak ziyaretçilere, çikolata severlere, meraklılara gezme imkanı sunuyorlar.



Kakao meyvelerinden çıkan kakao taneleri ile başlıyor fabrikadaki serüven. Kakao tanelerinin kavrulup değirmende öğütülerek elde edilen ve kakao likörü denilen akışkan bir hamur haline gelmesi ile devam ediyor ve içine katılan fındık, badem ve farklı tatlarla şekillendirilip, yaldızlı kağıtlarla süslenip, güzel resimli kutulara dizilerek son buluyor.
Ve bu güzel resimli kutular da raflarda yerlerini alarak sevenlerini bekliyor...


Yorumlar

  1. Çikolata deyince akan sular durur.Hele ki bitterse ya da likör aramalı ise:)
    Ama o kırmızı arabaya ne demeli...bayıdım, çok yakışıklı:)

    YanıtlaSil
  2. Bu tam benlik bir paylasim olmus:)) tesekkurler..

    YanıtlaSil
  3. ben geldim nasılsın:))))
    ay serüveni harikaymış darısı isteyenlere....

    YanıtlaSil
  4. tam benlık bende olsaydım keske

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa