Bereketlensin
evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar...
Az ya da çok... Yapmak isterim her sene...
Ama aşureyi sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine.
MALZEMELER Az ya da çok... Yapmak isterim her sene...
Ama aşureyi sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine.
2 su bardağı pirinç
½ su bardağı nohut
½ su bardağı fasulye
2 su bardağı şeker
5-6 tane karanfil ( suda bekletin )
Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin )
Ceviz
içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka
şeyler de ilave edebilirsiniz.
Pirinci
15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre
ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan
ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın.
Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave
edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra
ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz incir ve
kayısı kurularını, kuru üzümü ve yine suda beklettiğiniz karanfilin suyunu da
ilave edin ve karıştırn. Bu kuru meyveleri önceden atarsanız aşurenin rengini
karartır. 2-3 portakalın kabuğunu rendeleyip, onları da ilave edin. Daha sonra
arzu ettiğiniz kaplara servis edin ve üstüne de ceviz, fındık, tarçın serperek
soğumaya bırakın...
Tarifdeki
malzemeler olmazsa olmaz malzemeler...
Aşure hoş bir
lezzettir ama kimisi bol buğdaylı sever, kimisi incir olsun istemez içinde ya
da gül suyu koksun ister... Bu nedenle sevdiğiniz malzemeleri
ekleyebilirsiniz...
Üstünü süslemek
de en zevkli kısmı sanırım... Fıstık da ekleyebilirsiniz kendi yağında
kavurarak...
Allah kabul
etsin... Bol bol bereket olsun...
AFİYET OLSUN
Blogunuzda harika şeyler keşfettim ellerinize sağlık.
YanıtlaSil