Bizim
için çok çok özel olan bu günün üstünden bir yıl geçmiş. Her zaman dediğim gibi
zaman hızla akıp gidiyor, giden zamanı belki bir kaç fotoğraf ya da bir kaç
satırla yakalayabiliyorum. İyi ki fotoğraflar var... Tek bir fotoğraf bile
yeterli o günü yeniden yaşamaya...
Bu
geçen bir yıl gibi sağlıkla akıp gitsin yıllarınız, hep mutlu olun ömür boyu...
Bu
pastayı büyük bir heyecanla yapmıştım...
Kremalı
pastalar korkutur hep beni, hele bir de hava sıcaksa daha da çok korkarım.
Dolabın iyi soğutması çok önemli, krema mutlaka soğuk kalmalı...
Bu
pastanın en iyi tarafı kekini ve kremasını bir gün önceden yapıp dolapta
bekletebiliyorsunuz. Kekini dolap yerine evin en serin bir yerinde de
bekletebilirsiniz ama kurumaması için mutlaka üstünü kapatmanız gerekli.
Eğer
dolabınızda yer varsa bir gün önceden süslemelerinizi de yapıp gene dolapta
bekletebilirsiniz. Böyle kremalı pastaların bir gün dolapta beklemesi hem
lezzetini arttırıyor hem de kolay kesilmesini sağlıyor.
Harf
pasta yaparken harflerin şekillerini bir kağıt üzerine çizdikten sonra keserek
şablon çıkarabilirsiniz. Ve kekleri fırın tepsisinde pişirdikten sonra üzerine
temiz bir mutfak havlusu örterek biraz ılımasını bekleyin ve altındaki yağlı
kağıdı dikkatlice çıkarıp, kestiğiniz kağıt şablonlar yardımı ile kekinizi
kesebilirsiniz. Bu kekler ince olduğu için mutfak makası ile kumaş keser gibi
kestim. Böylece daha düzgün kenarlı şekiller oluştu.
Pastanızı iki kat
kekin arasına ve üstüne krema topları sıkarak birleştirebilirsiniz. Bunun için
krema sıkma torbası kullanmanız iyi olabilir.
Pastanızı bu
şekilde sade olarak servis yapabilirsiniz. Bu hali de çok hoşuma gidiyor...
Daha renkli bir
sunum yapmak isterseniz renkli renkli makaronlar yapabilirsiniz ve tabii ki
dilimlenmiş renkli meyveler... Pastanın bu malzemelerle süslenmesi de ayrı bir
eğlence... İstediğiniz gibi...
Ya da ufak
kurabiyeler, çikolata parçaları da kullanabilirsiniz...
Sadece harf
şeklinde yapmak zorunda değilsiniz bu pastayı. İstediğiniz şekilleri verebilirsiniz
farklı şablonlarla...
MALZEMELER
Kek için;
Birinci aşama;
8 tane yumurta
sarısı
1 çay bardağı
şeker
2 çay bardağı un
1 çay bardağı
nişasta
2 paket vanilya
1 paket kabartma
tozu
½ çay bardağı
ılık su
Yumurta sarıları
ile şekeri iyice çırpın. Yumurtaların sarı rengi kaybolana kadar. Sonra diğer
malzemeleri ilave edin ve iyice karışana kadar çırpın.
İkinci aşama;
8 yumurta beyazı
1 çay bardağı
şeker
Yumurta beyazları
ile şekeri beyaz ve katı bir kıvam alana kadar çırpın.
Elde ettiğiniz
beyaz karışımı ilk önce hazırladığınız yumurta sarıları ile olan karışımın
üstüne azar azar dökerek bir spatula ile aynı yönde olacak şekilde yavaş yavaş
karıştrın
Bu pandispanya
hamurunu isteseniz iki ayrı tepsiye eşit olarak bölebilirsiniz. Yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsilerine hamuru eşit olarak paylaştırın ve bir spatula
yardımı ile düzleyin.
180 dereceye ısınmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
Üstü çok pembeleşmeden fırından alın. Süresini fırınınıza göre
ayarlayabilirsiniz. Bu ölçülerdeki hamurun hepsini bir tepsiye dökerseniz
pişmesi biraz daha fazla zaman alacaktır. Hamuru ikiye bölmek şekil vermek
açısından da pratik oluyor. Katlara ayırmak için kesmek zorunda kalmıyorum.
İstediğim şekilde kesip arasına krema ile üst üste diziyorum.
Fırında pişerken
çok kabaran ama çıkınca düz olan bir kek. Fırından çıkarınca bir kaç dakika
bekleyin ve yavaşça yağlı kağıttan çıkarın ve kurumaması için üstüne bir bez
örtün. Bu şekilde kapalı olarak süsleme yapacağınız güne kadar bir kaç gün
bekletebilirsiniz...
Krema için;
Birinci aşama;
1 çay bardağı
krema
160 g beyaz
çikolata
Kremayı
kaynatmadan ısıtın ve içine ufak parçalar halinde beyaz çikolatayı ilave edin.
Çikolatalar eriyene kadar iyice karıştrın.
İkinci aşama;
2 çay bardağı
krema ( soğuk )
1 paket vanilya
ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Eriterek karıştırdığınız
beyaz çikolatalı krema karışımına 2 çay bardağı krema ve vanilyayı ekleyerek
iyice karıştırın ve üstünü streç ile örterek buzdolabında 5-6 saat hatta
vaktiniz varsa bir gün bekletin.
Üçüncü aşama;
150 g maskarpon
peyniri
Maskarpon
peynirini çırpın ve dolapta beklettiğiniz soğumuş kremanın üstüne ilave ederek
karışana kadar çırpın, elde ettiğiniz kremayı bir kaç saat daha dolapta
bekletin.
Ve şimdi
hazırladığınız malzemeleri birleştirin... Kremalar, makaronlar, kurabiyeler ve
istediğiniz şekiller...
AFİYET OLSUN
Ellerine saglik, bu güne kadar yedigim en güzel pastaydi :))))
YanıtlaSilDaha nice yillara saglik ve mutlulukla :))))
YanıtlaSil