HARF PASTA


Bizim için çok çok özel olan bu günün üstünden bir yıl geçmiş. Her zaman dediğim gibi zaman hızla akıp gidiyor, giden zamanı belki bir kaç fotoğraf ya da bir kaç satırla yakalayabiliyorum. İyi ki fotoğraflar var... Tek bir fotoğraf bile yeterli o günü yeniden yaşamaya...
Bu geçen bir yıl gibi sağlıkla akıp gitsin yıllarınız, hep mutlu olun ömür boyu... 
Bu pastayı büyük bir heyecanla yapmıştım... 
Kremalı pastalar korkutur hep beni, hele bir de hava sıcaksa daha da çok korkarım. Dolabın iyi soğutması çok önemli, krema mutlaka soğuk kalmalı... 
Bu pastanın en iyi tarafı kekini ve kremasını bir gün önceden yapıp dolapta bekletebiliyorsunuz. Kekini dolap yerine evin en serin bir yerinde de bekletebilirsiniz ama kurumaması için mutlaka üstünü kapatmanız gerekli. 
Eğer dolabınızda yer varsa bir gün önceden süslemelerinizi de yapıp gene dolapta bekletebilirsiniz. Böyle kremalı pastaların bir gün dolapta beklemesi hem lezzetini arttırıyor hem de kolay kesilmesini sağlıyor. 
Harf pasta yaparken harflerin şekillerini bir kağıt üzerine çizdikten sonra keserek şablon çıkarabilirsiniz. Ve kekleri fırın tepsisinde pişirdikten sonra üzerine temiz bir mutfak havlusu örterek biraz ılımasını bekleyin ve altındaki yağlı kağıdı dikkatlice çıkarıp, kestiğiniz kağıt şablonlar yardımı ile kekinizi kesebilirsiniz. Bu kekler ince olduğu için mutfak makası ile kumaş keser gibi kestim. Böylece daha düzgün kenarlı şekiller oluştu. 
Pastanızı iki kat kekin arasına ve üstüne krema topları sıkarak birleştirebilirsiniz. Bunun için krema sıkma torbası kullanmanız iyi olabilir. 
Pastanızı bu şekilde sade olarak servis yapabilirsiniz. Bu hali de çok hoşuma gidiyor... 
Daha renkli bir sunum yapmak isterseniz renkli renkli makaronlar yapabilirsiniz ve tabii ki dilimlenmiş renkli meyveler... Pastanın bu malzemelerle süslenmesi de ayrı bir eğlence... İstediğiniz gibi... 
Ya da ufak kurabiyeler, çikolata parçaları da kullanabilirsiniz... 
Sadece harf şeklinde yapmak zorunda değilsiniz bu pastayı. İstediğiniz şekilleri verebilirsiniz farklı şablonlarla... 
MALZEMELER 
Kek için; 
Birinci aşama; 
8 tane yumurta sarısı 
1 çay bardağı şeker 
2 çay bardağı un 
1 çay bardağı nişasta 
2 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
½ çay bardağı ılık su 
Yumurta sarıları ile şekeri iyice çırpın. Yumurtaların sarı rengi kaybolana kadar. Sonra diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karışana kadar çırpın. 
İkinci aşama; 
8 yumurta beyazı 
1 çay bardağı şeker 
Yumurta beyazları ile şekeri beyaz ve katı bir kıvam alana kadar çırpın. 
Elde ettiğiniz beyaz karışımı ilk önce hazırladığınız yumurta sarıları ile olan karışımın üstüne azar azar dökerek bir spatula ile aynı yönde olacak şekilde yavaş yavaş karıştrın 
Bu pandispanya hamurunu isteseniz iki ayrı tepsiye eşit olarak bölebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine hamuru eşit olarak paylaştırın ve bir spatula yardımı ile düzleyin.
180 dereceye ısınmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Üstü çok pembeleşmeden fırından alın. Süresini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. Bu ölçülerdeki hamurun hepsini bir tepsiye dökerseniz pişmesi biraz daha fazla zaman alacaktır. Hamuru ikiye bölmek şekil vermek açısından da pratik oluyor. Katlara ayırmak için kesmek zorunda kalmıyorum. İstediğim şekilde kesip arasına krema ile üst üste diziyorum. 
Fırında pişerken çok kabaran ama çıkınca düz olan bir kek. Fırından çıkarınca bir kaç dakika bekleyin ve yavaşça yağlı kağıttan çıkarın ve kurumaması için üstüne bir bez örtün. Bu şekilde kapalı olarak süsleme yapacağınız güne kadar bir kaç gün bekletebilirsiniz... 
Krema için; 
Birinci aşama; 
1 çay bardağı krema 
160 g beyaz çikolata 
Kremayı kaynatmadan ısıtın ve içine ufak parçalar halinde beyaz çikolatayı ilave edin. Çikolatalar eriyene kadar iyice karıştrın. 
İkinci aşama; 
2 çay bardağı krema ( soğuk ) 
1 paket vanilya ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 
Eriterek karıştırdığınız beyaz çikolatalı krema karışımına 2 çay bardağı krema ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın ve üstünü streç ile örterek buzdolabında 5-6 saat hatta vaktiniz varsa bir gün bekletin. 
Üçüncü aşama; 
150 g maskarpon peyniri 
Maskarpon peynirini çırpın ve dolapta beklettiğiniz soğumuş kremanın üstüne ilave ederek karışana kadar çırpın, elde ettiğiniz kremayı bir kaç saat daha dolapta bekletin. 
Ve şimdi hazırladığınız malzemeleri birleştirin... Kremalar, makaronlar, kurabiyeler ve istediğiniz şekiller...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar

Yorum Gönderme