Tavuk için çok
farklı pişirme yöntemleri var, daha doğrusu tavuk etini daha lezzetli hale
getirme yöntemleri... Soslar, baharatlar... Kızartma olarak, fırında ya da
sote...
Ve bir de hamurla
birlikte... Basit bir hamur arasında bile alışılmışın dışında bir lezzet elde edebiliriz
tavuk etiyle. Hamur tavuğa, tavuk hamura hoş bir lezzet veriyor, börek gibi ama ana yemek olacak kadar besleyici.
Quiche, Kiş
Hamuru 2 su bardağı un
½ su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Unu diğer
malzemelere yavaş yavaş ilave ederek çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.
Tavuklu İç
Malzeme
2 tane ufak ufak doğranmış tavuk göğüs eti
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yeteri miktarda tuz ve köri ( damak tadınıza göre miktarını ayarlayabilirsiniz )
Zeytinyağında ince doğranmış soğanları ve tavuk etlerini pişene kadar soteleyin. Tuz ve köri ilave ederek ocaktan alın.
Ayrı bir kapta aşağıdaki malzemeleri iyice karıştırın;
3 yemek kaşığı krem peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
125 ml krema
2 yemek kaşığı nişasta
Karıştırdığınız bu malzemelerin üstüne sotelediğiniz tavukları ilave edin ve tekrar karıştırın.
2 tane ufak ufak doğranmış tavuk göğüs eti
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yeteri miktarda tuz ve köri ( damak tadınıza göre miktarını ayarlayabilirsiniz )
Zeytinyağında ince doğranmış soğanları ve tavuk etlerini pişene kadar soteleyin. Tuz ve köri ilave ederek ocaktan alın.
Ayrı bir kapta aşağıdaki malzemeleri iyice karıştırın;
3 yemek kaşığı krem peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
125 ml krema
2 yemek kaşığı nişasta
Karıştırdığınız bu malzemelerin üstüne sotelediğiniz tavukları ilave edin ve tekrar karıştırın.
Yaptığınız
hamurdan bir miktar süsleme yapmak için ayırın ve hamurunuzu tart kalıbına eşit
olarak yayın. Üstüne tavuklu harcınızı düzgünce dökün ve üstünü düzleyin. Ayırdığınız
hamurla istediğiniz gibi süslemeler yapabilirsiniz. Sonra 180 dereceye ısıtılmış
fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Çok soğumasını beklemeden
ılık ılık servis yapın...
AFİYET OLSUN
Elinize emeğinize sağlık, alışılmışın dışına çıkarak farklılıklar yapmak her alanda oldugu gibi mutfakta da insana ayri bir keyif veriyor:)))
YanıtlaSilBen de beklerim sayfama:)))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Çok teşekkür ederim :)
SilMerhaba blogunu çok beğendim. Bende kendi sitemde bir çekiliş düzenliyorum katılmak istersen beklerim.
YanıtlaSilhttp://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html
Beğenmenize çok sevindim, çok çok teşekkürler :)
SilEllerinize sağlık çok güzel gözüküyor :))
YanıtlaSilGözde'nin Blog Günlüğü
Merhaba, oktay usta yemek tarifleri olarak sitemizde geniş kapsamlı bir tarif yarışması düzenliyoruz. Sizde katılmak isterseniz kendinize ait olan tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
YanıtlaSilhttp://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html