Ana içeriğe atla

ELMADAN GÜLLER



Görüntüsü güzel, yapımı çok ama çok basit olan hafif bir tatlı... Belki sofralarınızı süslemek için de kullanabileceğiniz lezzetli bir süs...
Milföy hamuru biraz fazla yağlı olduğu için çok az kullandığım bir hamurdur ama bu şekilde sevimli güller elde etmek adına kullanabilirim.
MALZEMELER 
Milföy hamuru
Elma
Kayısı reçeli ya da marmelatı ( evde olan başka bir marmelat da olabilir )
Tarçın
Bir miktar un
Dilimlenmiş elmaları bekletmek için limonlu sıcak su
Ve  
Süslemek için pudra şekeri
Milföy hamurunu 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve biraz açarak inceltin. Açarken çok az un kullanabilirsiniz... Kayısı marmelatını ya da reçelinin tanesiz kısmını ince bir tabaka halinde şerit halindeki milföyün üzerine sürün. İnce dilimler halinde kestiğiniz elmaları limonlu sıcak suyun içinde 5 dk beklettikten sonra milföy şeridinin yarısına elmaların yuvarlak kısmı biraz dışarıda kalacak şekilde dizin, üstlerine tarçın dökün ve milföyün diğer yarısını elmaların üstüne gelecek şekilde kapatın. Elmaları dizdiğiniz milföyü uçtan başlayarak rulo yapın...
Hazırladığınız elmalı milföyleri muffin kalıplarına yerleştirip 180 dereceye ısıtılmış fırında milföyler hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis için üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.







AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. Sunumda görüntü de çok çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar
    Fotoğraflar , güller harika görünüyor.Bayıldım , bayıldım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir görüntü olmus elinize sağlık.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir görüntü olmus elinize sağlık.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa