Görüntüsü güzel,
yapımı çok ama çok basit olan hafif bir tatlı... Belki sofralarınızı süslemek
için de kullanabileceğiniz lezzetli bir süs...
Milföy hamuru
biraz fazla yağlı olduğu için çok az kullandığım bir hamurdur ama bu şekilde
sevimli güller elde etmek adına kullanabilirim.
MALZEMELER
Milföy hamuru
Elma
Kayısı reçeli ya da marmelatı ( evde olan başka bir marmelat da olabilir )
Tarçın
Bir miktar un
Dilimlenmiş elmaları bekletmek için limonlu sıcak su
Ve Milföy hamuru
Elma
Kayısı reçeli ya da marmelatı ( evde olan başka bir marmelat da olabilir )
Tarçın
Bir miktar un
Dilimlenmiş elmaları bekletmek için limonlu sıcak su
Süslemek için pudra şekeri
Milföy hamurunu 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve biraz açarak inceltin.
Açarken çok az un kullanabilirsiniz... Kayısı marmelatını ya da reçelinin
tanesiz kısmını ince bir tabaka halinde şerit halindeki milföyün üzerine sürün.
İnce dilimler halinde kestiğiniz elmaları limonlu sıcak suyun içinde 5 dk beklettikten
sonra milföy şeridinin yarısına elmaların yuvarlak kısmı biraz dışarıda kalacak
şekilde dizin, üstlerine tarçın dökün ve milföyün diğer yarısını elmaların üstüne gelecek şekilde
kapatın. Elmaları dizdiğiniz milföyü uçtan başlayarak rulo
yapın...
Hazırladığınız
elmalı milföyleri muffin kalıplarına yerleştirip 180 dereceye ısıtılmış fırında
milföyler hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp
soğuttuktan sonra servis için üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Sunumda görüntü de çok çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilMerhabalar
YanıtlaSilFotoğraflar , güller harika görünüyor.Bayıldım , bayıldım.Elinize sağlık.
Güzel bir görüntü olmus elinize sağlık.
YanıtlaSilfulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler.
Güzel bir görüntü olmus elinize sağlık.
YanıtlaSilfulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler.