Olsun belki damak
zevkiniz değişmiştir, hani olur ya bazen ben çocukluğumda sevmezdim ama şimdi
çok seviyorum dediğimiz anlar...
Ya da hiç
denememiş olanlar...
Biz seviyoruz ve
yaz bitmeden de bolca yedik sanırım. Kışın da dondurulmuş bamyalara devam
ederiz...
Yapımı diğer
zeytinyağlı yemekler gibi. Soğan, sarımsak ve domatesi doğradıktan sonra
zeytinyağ ilave ettiğim tencerede şöyle bir çeviriyorum, kavurmuyorum
yani... Sonra da bamyaları ve tuzu ilave edip üstünü geçmeyecek kadar su ile
kısık ateşte pişiriyorum. Domatesi bol olursa çok daha lezzetli oluyor. Eğer
ekşili severseniz ocaktan alınca üstüne limon sıkabilirsiniz ya da yerken...
Biz bu en sade
haliyle seviyoruz... Ama siz damak tadınıza göre başka ilaveler de
yapabilirsiniz.
Yapımı bu kadar
basit ama sanırım iş ayıklama kısmında. Teker teker ayıklamak biraz zaman
alabilir. Ve ayıklama işlemini çok derinden yapmamaya gayret edin. Böylece
bamyada meydana gelen salyalanmayı en aza indirmiş olursunuz ve ayıkladıktan
sonra bol limonlu suda bekletmek de unutulmaması gereken bir diğer nokta.
AFİYET OLSUN
Bamyayı çok severim ama hiç zeytinyağlısını yapmadım..Ellerine sağlık çok güzel görünüyor,imrendim..sevgilerimler..
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım Çok nefis olmuş.Bende bamyayı çok seviyorum Bir ara uzak kalsamda...
YanıtlaSilGenelde bende zeytnyağlısını çokç yaparım.Bu saatte tok karnına bile olsa hayır demezdim sevgilerimle
Ellerine sağlık :) Harika görünüyor. Ben çok severim her türlüsünü:) Kış için hazırlığımızı da yaptık anacığımla :)
YanıtlaSil