Ana içeriğe atla

ERİŞTE SALATASI



Erişte yemeği seviyorsanız bir de salatasını deneyin, ben denedim ve beğendik. Erişteleri haşlayın ve süzdükten sonra soğuması için bir kenarda bekletin. Bu arada siz de taze soğan, nane, maydanoz, dere otu  ve minik domatesleri doğrayın. Zeytinyağı, limon ve tuz ilavesi ile bütün malzemeleri karıştırın. Sevdiğiniz başka baharatlar da ilave edebilirsiniz. Üstüne peynir ilave etmeyi unutmayın. Yapımı çok kolay ve doyurucu bir salata...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. erişte sevilmez mi?ellerine sağlık bende arada yaparım çok güzel oluyor...

    YanıtlaSil
  2. Bende bayilirim eristeye heleki ev yapimi olursa..malesef burada ancak hazir eriste benzerlerini alip kullaniyorum, bu tarifi denemem lazim..sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. erişteyi çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bloguna girince hatırladım . Bu gece rüyamda seni gördüm birlikte kısır yapıyorduk, sen değişik bir baharat getirmişim onu deniyoruz, ben yoguruyorum, birileri daha var ama kim hatırlamıyorum, devamıza yok hepsi bu....olayın özü kısır, cek nereye çekersen.....svg...

    YanıtlaSil
  5. aldım canım tabak bende.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Annemin eriştelerinden kalmıştı ,yarın yapabilirim,teşekkürler...Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. erişte,şehriye, makarna,pirinç hepside salata olmaya aslında ne kadar da uygun besinler. ellerine sağlık :)nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. bu salatayı geçenlerde arkadaşım yapmıştı bayıldımm ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. eriştenin pilavını yapardım ama salatasını denemedim,ay eriştenin yoğurtlu salatasıda güzel oluur:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa