DOMATES SOSLU SOMON

 
Somon aynı  ama soslar farklı. Genelde aynı şekilde pişiriyorum somonu...
Hafif ve pişirmesi kolay bir balık, lezzeti de kendinden, sağlıklı olduğunu da düşünürsek, daha ne olsun, güzel bir yemek öğünü...  
Tavada ızgara gibi pişen balıklarımızı  bir tabağa aldıktan sonra, bir tavaya zeytinyağını, ince halkalar şeklinde doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış sarımsakları koyuyoruz ve karıştırarak hafifce yumuşayana kadar pişiriyoruz. Ben sarımsakları biraz iri doğruyorum, bu şekilde yemesi daha güzel oluyor, siz nasıl isterseniz öyle doğrayabilirsiniz, ister minik, ister iri. Sonra küp küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz, biraz da domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz. Tuz, kekik, fesleğen ilavesi yapıyoruz. Kekik ve fesleğen kuru olabilir ama tazesi olursa daha güzel oluyor. Kekik ve fesleğen çok keskin olduğu için kullanırken dikkatli olmak lazım çünkü çok olursa yemeğin tadını sertleştiriyorlar, azar azar katmakta fayda var. Ve bir de iri kıyılmış maydanoz ilavesi ile sosumuz tamamlanıyor. Miktar vermedim çünkü siz balık miktarına göre ayarlama yapabilirsiniz, eğer sos fazla gelirse yani artarsa merak etmeyin, tek başına da tüketilebilecek bir sos, buzdolabında saklayabilirsiniz fazlasını ve ayrıca ekmekle yemesi de güzel oluyor ama dikkat, bu sosla birlikte ne kadar ekmek yediğinizi anlamıyorsunuz... Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra balığımızın üstüne döküp, kekik ve fesleğen kokusu eşliğinde afiyetle balığın tadına bakabiliriz, sevdiysek eğer biraz daha alıp afiyetle yemeğe devam ediyoruz...



AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. Itiraf ediyorum, sos bile başlıbaşına enfes ve somana da çok yakışıyor. O tabağı ben götürdüm oradan biliyorum :-)

    YanıtlayınSil
  2. balık zaten güzel bir besin birde soslandımı yemede yanında yat eline sağlık

    YanıtlayınSil
  3. EŞİMİ SOMONLA PEK BARIŞTIRAMADIM AMA,BEN SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlayınSil
  4. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  5. cok lezziz görünüyor canim
    ellerine saglik
    :-))

    YanıtlayınSil
  6. Hiç denemediğim birlezzet eline sağlık..

    YanıtlayınSil
  7. balığı çok severiz buda güzel bir tarif olmuş.Sarımsakları bende yemeklerde iri halde severim.Ellerine sağlık..

    YanıtlayınSil
  8. çok nefis görünüyor ekmek bandırasım geldi. ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  9. Tavada bu şekilde yapıp sonra üzerine kaşar rendeleyerek 5 dakika fırınladığım bir tarifim var bloğumda gerçekten bu tarif süper oluyor somon yemiyenlere somon yedirir:)Ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme