Bakmayın siz
onların minik minik olduklarına, boylarından büyük tatları var... Bir bardak
çayın yanına ve tatlı sohbetlere çok yakışıyorlar.
Ufak oldukları
için bir lokmada yemesi kolay kurabiyeler bunlar, her ortam için lezzetli
kurabiyeler, uzun yıllardır yaparım hiç beni yanılttıklarını görmedim, her
zaman tam kıvamında pişerler, yani yapımı çok kolay. Aslında bu kurabiye Mantar
Kurabiye diye bilinir, aynı tarif, ama böyle yemesini daha çok seviyorum ben,
minik minik...
MALZEMELER
2 tane yumurta
250 g tereyağ
5 yemek kaşığı
toz şeker
400 g mısır
nişastası
3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilya
Bütün malzemeleri
karıştırın ve yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın, bunun için eğer gerekirse un
ilave edebilirsiniz. Sonra ufak yuvarlaklar halinde şekil verip 180° lik
fırında çok fazla kızartmadan beyaz kalacak şekilde pişirin. Beyaz beyaz olursa
daha güzel oluyor. Farklı şekiller de verebilirsiniz. Piştikten sonra ağzı
kapalı bir saklama kabında 15 güne kadar aynı lezzetinde koruyabilirsiniz. En
çok da bu özelliğini seviyorum, çünkü hemen bitirmek zorunda kalmıyoruz...
AFİYET OLSUN
MMMMM MİSSSSS CANIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSil:)
teşekkür ederim...
SilBu tadi bilirim…Ahh ne güzel olmustur simdi bunlar….Ellerine saglik.Sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...çok eskilerden bir tat...
Silçok nefis görünüyorlar nişastalı kurabiye tarifimi kaybetmiştim hatta papatya şeklinde yapardık bunu biz liseye giderken^^
YanıtlaSilçok doğru, bir de işte bahsettiğim mantar şeklinde yapılıyor, yaparsanız size de afiyet olsun...
Silkurabiyeler çatlamış demekki süper olmuş demektir.bir reklamda vardı çatladımı çatladımı diye soruyordu kız fırının başında onun gibi çatladıysa sorun yok ellerine sağlık
YanıtlaSilevet evet hatırladım o reklamı :))
Silkıyır kıyır çok güzel olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, mutlu bir hafta olsun...
Silnişasta kek ve kurabiyelere çok yakışır,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilben de seviyorum nişasta kullanmayı, yakışıyor gerçekten, teşekkür ederim...
SilÇok güzel görünüyorlar , şimdi çayın yanında harika giderdi.
YanıtlaSilEllerine sağlık , mutlu haftalar.
senin de haftan güzel geçsin, sevgiler...
SilUzun süre dayanan kurabiyeler her zaman favorimdir. Gerçi evde uzun süre kalamıyor bir çırpıda yenip bitiriyor ama olsun :)ellerine sağlık
YanıtlaSilolsun çabuk bitmesi de güzel, yapmak için bahanen olur...
Siloldu mu simdi ? su an feci tatli krizim var, evde gezinip herseyi kemirdim...offff offffff.....
YanıtlaSil:))
SilEllerine sağlık.Çayımın yanına ben de istiyorum.Sevgiler:)
YanıtlaSilkeşke gönderebilsem...
SilŞimdi fırından çıkardım kurabiyeleri. Ve bil bakalım ne oldu ?herzamanki sonuc rulo ile çıkardım tepsiden, niye olmuyor benim kurabiyeler burgun benim yanımda yap bende öğreneyim sevgili arkadasım, bu arada yağı Migros'un bio su ile yaptım ondan mı ? Acaba...neyse bir gün bu konuyu masaya yatıralım. ? Bu arada yarın öğleden sonra çıkalım diyorum ,sabah kursa gidecem sonrasında organize olalim sizi güzel bir yere götürecem ayaklarınıza rahat birseyler giyin ,ustunuze de :) he he he he....
YanıtlaSilsevgili arkadaşım, senin bu kurabiye durumunu görüşelim, ben de merak ettim şimdi...
Silçoookkkk güzeller ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
YanıtlaSilkesinlikle harika olmuşlar nasıl da çatlamışlar:)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık.Bende denemeliyim mutlaka
YanıtlaSilpaylaşımın için sağol
Bende bloğuma beklerim:)
http://hayatpaylastikca.blogspot.com