Ana içeriğe atla

NİŞASTALI MİNİK KURABİYELER


Bakmayın siz onların minik minik olduklarına, boylarından büyük tatları var... Bir bardak çayın yanına ve tatlı sohbetlere çok yakışıyorlar.
Ufak oldukları için bir lokmada yemesi kolay kurabiyeler bunlar, her ortam için lezzetli kurabiyeler, uzun yıllardır yaparım hiç beni yanılttıklarını görmedim, her zaman tam kıvamında pişerler, yani yapımı çok kolay. Aslında bu kurabiye Mantar Kurabiye diye bilinir, aynı tarif, ama böyle yemesini daha çok seviyorum ben, minik minik...
MALZEMELER
2 tane yumurta
250 g tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
400 g mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bütün malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın, bunun için eğer gerekirse un ilave edebilirsiniz. Sonra ufak yuvarlaklar halinde şekil verip 180° lik fırında çok fazla kızartmadan beyaz kalacak şekilde pişirin. Beyaz beyaz olursa daha güzel oluyor. Farklı şekiller de verebilirsiniz. Piştikten sonra ağzı kapalı bir saklama kabında 15 güne kadar aynı lezzetinde koruyabilirsiniz. En çok da bu özelliğini seviyorum, çünkü hemen bitirmek zorunda kalmıyoruz...  



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. MMMMM MİSSSSS CANIM ELLERİNE SAĞLIK
    :)

    YanıtlaSil
  2. Bu tadi bilirim…Ahh ne güzel olmustur simdi bunlar….Ellerine saglik.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok nefis görünüyorlar nişastalı kurabiye tarifimi kaybetmiştim hatta papatya şeklinde yapardık bunu biz liseye giderken^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru, bir de işte bahsettiğim mantar şeklinde yapılıyor, yaparsanız size de afiyet olsun...

      Sil
  4. kurabiyeler çatlamış demekki süper olmuş demektir.bir reklamda vardı çatladımı çatladımı diye soruyordu kız fırının başında onun gibi çatladıysa sorun yok ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. kıyır kıyır çok güzel olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. nişasta kek ve kurabiyelere çok yakışır,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de seviyorum nişasta kullanmayı, yakışıyor gerçekten, teşekkür ederim...

      Sil
  7. Çok güzel görünüyorlar , şimdi çayın yanında harika giderdi.
    Ellerine sağlık , mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  8. Uzun süre dayanan kurabiyeler her zaman favorimdir. Gerçi evde uzun süre kalamıyor bir çırpıda yenip bitiriyor ama olsun :)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun çabuk bitmesi de güzel, yapmak için bahanen olur...

      Sil
  9. oldu mu simdi ? su an feci tatli krizim var, evde gezinip herseyi kemirdim...offff offffff.....

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık.Çayımın yanına ben de istiyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Şimdi fırından çıkardım kurabiyeleri. Ve bil bakalım ne oldu ?herzamanki sonuc rulo ile çıkardım tepsiden, niye olmuyor benim kurabiyeler burgun benim yanımda yap bende öğreneyim sevgili arkadasım, bu arada yağı Migros'un bio su ile yaptım ondan mı ? Acaba...neyse bir gün bu konuyu masaya yatıralım. ? Bu arada yarın öğleden sonra çıkalım diyorum ,sabah kursa gidecem sonrasında organize olalim sizi güzel bir yere götürecem ayaklarınıza rahat birseyler giyin ,ustunuze de :) he he he he....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili arkadaşım, senin bu kurabiye durumunu görüşelim, ben de merak ettim şimdi...

      Sil
  12. çoookkkk güzeller ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. kesinlikle harika olmuşlar nasıl da çatlamışlar:)

    YanıtlaSil
  14. çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Bende denemeliyim mutlaka
    paylaşımın için sağol

    Bende bloğuma beklerim:)
    http://hayatpaylastikca.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa