Enginar ve
mantarı biraraya getirirsek nasıl olur derseniz bu tarifi deneyebilirsiniz.
Bence fena olmadı, denemeye değer.
Bolca
doğradığınız soğanları zeytinyağında şöyle bir karıştırın, doğranmış sarımsak
da ilave edin, doğranmış mantarlarla birlikte karıştırarak çok az pişirin.
Sonra enginarları bütün olarak tenceredeki mantarlı karışımın üstüne dizin.
Enginarları kendiniz ayıkladıysanız limonlu suyun içinde bekletmeyi ihmal
etmeyin, bu kural mantarlar için de geçerli. Mantarları konserve olarak da
kullanabilirsiniz. Sonra enginarların üstünü kaplayacak kadar su ilave edin,
tuzu ve limon suyunu da ekledikten sonra
kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben 8-10 tane enginar için
1 limon suyunu kullandım. Çabuk pişiyor. Piştikten sonra enginarları servis
tabağına alın. Geride kalan mantarlı karışıma, doğradığınız maydanoz ve dere otu
karışımını ekleyip karıştırın ve bu karışımı enginarların üzerine paylaştırın. Eğer
mantarlar artarsa öylece yemesi de güzel... İşte bu kadar, hem kolay hem de
lezzetli...
AFİYET OLSUN
niçin olmasın bence çok uygun olmuş yemek isterdim:)) sevgiler
YanıtlaSilmantar yemiyorum ama sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM GAYET GÜZELLER
YanıtlaSil:))
harika ikililer ellerine sağlık
YanıtlaSildenemek isterim bende değişik olmuş,eline sağlık.
YanıtlaSilSAĞLIKLI GÜZEL BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilsen yaparsin da olmazmi gulum.....
YanıtlaSilDenemediğim bir tarif, son enginarlara yetişeyim.Elinize sağlık.
YanıtlaSil