ENGİNAR VE MANTAR SOTE



Enginar ve mantarı biraraya getirirsek nasıl olur derseniz bu tarifi deneyebilirsiniz. Bence fena olmadı, denemeye değer.
Bolca doğradığınız soğanları zeytinyağında şöyle bir karıştırın, doğranmış sarımsak da ilave edin, doğranmış mantarlarla birlikte karıştırarak çok az pişirin. Sonra enginarları bütün olarak tenceredeki mantarlı karışımın üstüne dizin. Enginarları kendiniz ayıkladıysanız limonlu suyun içinde bekletmeyi ihmal etmeyin, bu kural mantarlar için de geçerli. Mantarları konserve olarak da kullanabilirsiniz. Sonra enginarların üstünü kaplayacak kadar su ilave edin, tuzu  ve limon suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben 8-10 tane enginar için 1 limon suyunu kullandım. Çabuk pişiyor. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alın. Geride kalan mantarlı karışıma, doğradığınız maydanoz ve dere otu karışımını ekleyip karıştırın ve bu karışımı enginarların üzerine paylaştırın. Eğer mantarlar artarsa öylece yemesi de güzel... İşte bu kadar, hem kolay hem de lezzetli...



AFİYET OLSUN










Yorumlar

  1. niçin olmasın bence çok uygun olmuş yemek isterdim:)) sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. mantar yemiyorum ama sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM GAYET GÜZELLER
    :))

    YanıtlayınSil
  4. harika ikililer ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  5. denemek isterim bende değişik olmuş,eline sağlık.

    YanıtlayınSil
  6. SAĞLIKLI GÜZEL BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlayınSil
  7. Denemediğim bir tarif, son enginarlara yetişeyim.Elinize sağlık.

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme