Ana içeriğe atla

ENGİNAR VE MANTAR SOTE



Enginar ve mantarı biraraya getirirsek nasıl olur derseniz bu tarifi deneyebilirsiniz. Bence fena olmadı, denemeye değer.
Bolca doğradığınız soğanları zeytinyağında şöyle bir karıştırın, doğranmış sarımsak da ilave edin, doğranmış mantarlarla birlikte karıştırarak çok az pişirin. Sonra enginarları bütün olarak tenceredeki mantarlı karışımın üstüne dizin. Enginarları kendiniz ayıkladıysanız limonlu suyun içinde bekletmeyi ihmal etmeyin, bu kural mantarlar için de geçerli. Mantarları konserve olarak da kullanabilirsiniz. Sonra enginarların üstünü kaplayacak kadar su ilave edin, tuzu  ve limon suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben 8-10 tane enginar için 1 limon suyunu kullandım. Çabuk pişiyor. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alın. Geride kalan mantarlı karışıma, doğradığınız maydanoz ve dere otu karışımını ekleyip karıştırın ve bu karışımı enginarların üzerine paylaştırın. Eğer mantarlar artarsa öylece yemesi de güzel... İşte bu kadar, hem kolay hem de lezzetli...



AFİYET OLSUN










Yorumlar

  1. niçin olmasın bence çok uygun olmuş yemek isterdim:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. mantar yemiyorum ama sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM GAYET GÜZELLER
    :))

    YanıtlaSil
  4. harika ikililer ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. denemek isterim bende değişik olmuş,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. SAĞLIKLI GÜZEL BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  7. sen yaparsin da olmazmi gulum.....

    YanıtlaSil
  8. Denemediğim bir tarif, son enginarlara yetişeyim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...