Ben bu minik
tuzlu kurabiyeleri çok sevdim. Bildik tuzlu kurabiyelerden farklılar. İçinde
çörek otu var, kırmızı biber var yani yerken hafif bir acılık dağılıveriyor
ağzınızda ve çörek otunun o güzel tadını hissediyorsunuz. Anlatmakla olmaz,
deneyin derim...
Bu kurabiye de blog
dünyasının tarif defterime kattığı lezzetlerden. Blog dünyasının faydalarından
bahsederim ya zaman zaman... Bir çok kez yapıldı ve sergilendi bu lezzet başka
başka mutfaklarda ve marifetli ellerde, tarifi kendine saklamayıp paylaşan
herkese çok teşekkürler. Ben de üzerime düşen görevi yerine getiriyorum ve
kendi sunumumla işte malzemeler diyorum;
MALZEMELER
150 g tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı
çörek otuMALZEMELER
150 g tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta ( beyazı içine, sarısı üstüne )
1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un
Bütün malzemeleri
karıştırıyorsunuz. Yavaş yavaş un
ilavesi ile çok fazla sert olmayan bir hamur elde ediyorsunuz. Unu yavaş yavaş
ilave ederseniz hamurun kıvamını daha kolay ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık olarak
bu miktarda un kullanıyorum. Sonra hamurdan ufak parçalar alarak minik minik
yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorsunuz. Üstüne yumurta
sarısını sürdükten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar
pişiriyorsunuz.
Bu kurabiyelerin
en önemli özelliği minik olmaları bence. Minik yuvarlaklar yapmaya üşenmeyin.
Ve ağzı kapalı bir kapta uzun süre saklanabiliyor olması da ayrı bir özelliği.
Bir özelliği daha
da var ki, o da bir tane ağzınıza atmış olmakla başlıyor ve sonu gelmiyor,
devamlı yemek istiyorsunuz...
AFİYET OLSUN
:)) evet kesinlikle sonu gelmiyor. Ben de yapmıştım bunlardan ve üçer beşer götürmüştüm her seferinde :))
YanıtlaSilÇok şirinler bir kere, insanın yiyesi geliyor. Ellerinize sağlık, sizin sunumunuzla da pek güzel olmuşlar.
hem de nasıl...çok teşekkür ederim...
Silmmm nefis görünüyoorlar bu kurabiye uzun zamandır aklımda biliyormusun gün sofram için bekliyorum :)
YanıtlaSilkesinlikle yapmalısınız...çok çok teşekkür ederim...
Silen sevdiğim kurabiye türü az acılı ve çörek otlu :) tarifi aldım ellerine sağlık :))
YanıtlaSilçok basit ve çok lezzetli bir tarif, size kolay gelsin...çok teşekkürler...
Silbayılıyorum bu minilere
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzeller
ben de...çok teşekkürler...
SilDeniycem,ellerine sağlık kokusunu duyar gibiyim mis gibi mahlep,size afiyetler olsun...
YanıtlaSildeneyin, tavsiye ederim, şimdiden kolay gelsin...çok teşekkür ederim...
Silmmmmmm evimizin baş tacvı eline sağlık canım:)
YanıtlaSilçok çok teşekkürler...
SilNeguzel Olmuslar ellerine saglik. Hayirli Cuma'lar.
YanıtlaSilçok teşekkürler, size de hayırlı günler ve cumalar olsun...
SilHarika bir tarif ,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYanında da taze demli çay olacak. Nasıl da keyifli olur...
YanıtlaSilEllerine sağlık. Uzun süre saklanabilme özelliği bence çok önemli. Misafir geldiğinde ev yapımı kurabiyeler hazır.
Yiyenlere afiyet olsun.
Sevgiler canım...
çayla çok güzel oluyor, tam düşündüğün gibi...çok teşekkürler...mutlu günler...
SilBende yaptığımda bayıldı misafirlerim,ellerinize sağlık..Hakikaten çok keyifli bir tarif..
YanıtlaSilçok keyifli gerçekten...çok çok teşekkür ederim...
SilImmm...Bende denemiştim.Gerçekten çok güzel oluyor..
YanıtlaSilmerhabalar. ellerinize sağlık harika görünüyorlar. bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım. bana da beklerim. sevgilerimle,
YanıtlaSilellerinize sağlık tuzlu kurabiyeleri çok severim ilk fırsatta deneyeceğim bloğunuz çok güzel sizi izlemeye aldım bloğumada beklerim sevgiler.:)
YanıtlaSilElinize saglik olsun gercekten guzel kurabiye bende gecen gun yaptim . Gelip gidip yiyorum.. :))
YanıtlaSilCok guzel olmus.. Resimler de harika
şeker miktarı fazlamı acaba?
YanıtlaSilBana da ilk yaparken fazla gibi gelmişti ama tadına bakınca fazla olmadığını anlayacaksınız, birbirini dengeleyen lezzetler, deneyin, memnun kalacaksınız...
Sil