Ana içeriğe atla

MİNİ MİNİ TUZLULAR



Ben bu minik tuzlu kurabiyeleri çok sevdim. Bildik tuzlu kurabiyelerden farklılar. İçinde çörek otu var, kırmızı biber var yani yerken hafif bir acılık dağılıveriyor ağzınızda ve çörek otunun o güzel tadını hissediyorsunuz. Anlatmakla olmaz, deneyin derim...
Bu kurabiye de blog dünyasının tarif defterime kattığı lezzetlerden. Blog dünyasının faydalarından bahsederim ya zaman zaman... Bir çok kez yapıldı ve sergilendi bu lezzet başka başka mutfaklarda ve marifetli ellerde, tarifi kendine saklamayıp paylaşan herkese çok teşekkürler. Ben de üzerime düşen görevi yerine getiriyorum ve kendi sunumumla işte malzemeler diyorum;
MALZEMELER 
150 g tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
½ çay bardağı çörek otu
1 tane yumurta ( beyazı içine, sarısı üstüne )
1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
4,5-5 su bardağı un
Bütün malzemeleri karıştırıyorsunuz. Yavaş  yavaş un ilavesi ile çok fazla sert olmayan bir hamur elde ediyorsunuz. Unu yavaş yavaş ilave ederseniz hamurun kıvamını daha kolay ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık olarak bu miktarda un kullanıyorum. Sonra hamurdan ufak parçalar alarak minik minik yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorsunuz. Üstüne yumurta sarısını sürdükten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyorsunuz.

Bu kurabiyelerin en önemli özelliği minik olmaları bence. Minik yuvarlaklar yapmaya üşenmeyin. Ve ağzı kapalı bir kapta uzun süre saklanabiliyor olması da ayrı bir özelliği.
Bir özelliği daha da var ki, o da bir tane ağzınıza atmış olmakla başlıyor ve sonu gelmiyor, devamlı yemek istiyorsunuz...




 AFİYET OLSUN 




Yorumlar

  1. :)) evet kesinlikle sonu gelmiyor. Ben de yapmıştım bunlardan ve üçer beşer götürmüştüm her seferinde :))
    Çok şirinler bir kere, insanın yiyesi geliyor. Ellerinize sağlık, sizin sunumunuzla da pek güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
  2. mmm nefis görünüyoorlar bu kurabiye uzun zamandır aklımda biliyormusun gün sofram için bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle yapmalısınız...çok çok teşekkür ederim...

      Sil
  3. en sevdiğim kurabiye türü az acılı ve çörek otlu :) tarifi aldım ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok basit ve çok lezzetli bir tarif, size kolay gelsin...çok teşekkürler...

      Sil
  4. bayılıyorum bu minilere
    ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil
  5. Deniycem,ellerine sağlık kokusunu duyar gibiyim mis gibi mahlep,size afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deneyin, tavsiye ederim, şimdiden kolay gelsin...çok teşekkür ederim...

      Sil
  6. mmmmmm evimizin baş tacvı eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  7. Neguzel Olmuslar ellerine saglik. Hayirli Cuma'lar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, size de hayırlı günler ve cumalar olsun...

      Sil
  8. Harika bir tarif ,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Yanında da taze demli çay olacak. Nasıl da keyifli olur...
    Ellerine sağlık. Uzun süre saklanabilme özelliği bence çok önemli. Misafir geldiğinde ev yapımı kurabiyeler hazır.

    Yiyenlere afiyet olsun.
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çayla çok güzel oluyor, tam düşündüğün gibi...çok teşekkürler...mutlu günler...

      Sil
  10. Bende yaptığımda bayıldı misafirlerim,ellerinize sağlık..Hakikaten çok keyifli bir tarif..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok keyifli gerçekten...çok çok teşekkür ederim...

      Sil
  11. Immm...Bende denemiştim.Gerçekten çok güzel oluyor..

    YanıtlaSil
  12. merhabalar. ellerinize sağlık harika görünüyorlar. bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım. bana da beklerim. sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık tuzlu kurabiyeleri çok severim ilk fırsatta deneyeceğim bloğunuz çok güzel sizi izlemeye aldım bloğumada beklerim sevgiler.:)

    YanıtlaSil
  14. Elinize saglik olsun gercekten guzel kurabiye bende gecen gun yaptim . Gelip gidip yiyorum.. :))
    Cok guzel olmus.. Resimler de harika

    YanıtlaSil
  15. şeker miktarı fazlamı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da ilk yaparken fazla gibi gelmişti ama tadına bakınca fazla olmadığını anlayacaksınız, birbirini dengeleyen lezzetler, deneyin, memnun kalacaksınız...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa