Ana içeriğe atla

KREMALI ELMALI KEK


Tatlı tatlı bir hafta sonu geçirmek için tatlı bir tarif...
MALZEMELER
Kek için;
4 tane yumurta
¾ su bardağı toz şeker
2 tane büyük elma ( minik minik doğranmış )
½ su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bütün bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra servis yapabileceğiniz bir fırın kabına boşaltın ve 180° ye ısıtılmış fırında pişirin. Bu kek hamuru az gibi gözükebilir, ilk yaptığım zaman bana da öyle gelmişti ama  güzel kabarıyor. Hatta ben yaptığım bu kek hamurunu iki kalıba paylaştırdım, ikincisi biraz daha küçük bir kalıp. Üstüne krema da ilave edileceği için kek kabardıktan sonra kek kalıbında yer olması gerekli kremayı dökmek için, benim kalıbımın yüksekliği az olduğu için böyle yaptım. Yani hamurun tamamı resimdekinden daha da fazla kabarıyor. Küçük olan kalıptakini de sadece kek olarak tükettik, krema dökmeden de yemenizi tavsiye edebilirim, iki halide lezzetli.
Ve 1 su bardağı soğuk süt (Kek hamurunu ikiye ayırırsanız eğer, sütü de yarım yarım paylaştırın, sadece kek olarak yiyecekseniz süt dökmeye gerek yok sanırım.)
Kekinizi fırından çıkarınca üstüne 1 su bardağı soğuk süt dökün. Ve soğumaya bırakın...
Krema için;
4 su bardağı süt
¾ su bardağı şeker
1 su bardağı un
50 g tereyağ
200 ml krema
2 paket vanilya
Tereyağ, krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca teryağını, kremayı ve vanilyayı ilave edin ve bir müddet daha özleşinceye kadar karıştırın. Hatta mikserle 2-3 dk çırparsanız daha da güzel oluyor. Biraz ılımasını bekledikten sonra soğumuş kekin üstüne dökün ve üstünü ister hindistan cevizi ile ister toz fıstık ile süsleyin. Ya da mevsim meyveleri ile süsleyerek daha renkli bir görünüm elde edebilirsiniz. Sonra da buzdolabında bekletip serin serin yiyebilirsiniz.



AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. elmada ne guzel kokmustur piserken.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir tatlıya benziyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir tatlı olmuş,ellerine sağlık.Mutlu haftasonları,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Elam ile yapılan tatlılar lezzetli olduğu kadar hafif de oluyor.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  5. nefis gorunuyor tam kahve yanina gidecek bir tatli

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık..sevgiler:))

    YanıtlaSil
  7. offf harika harika olmus :-)
    ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK TATLIM
    TEBSİ İLE ALDIM
    MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM:))))

    YanıtlaSil
  9. Elma , tarçın , ceviz karışımı nefis kokmuştur , ellerine sağlık canım.
    İyi tatiller.

    YanıtlaSil
  10. mımm ben bu aralar tatlı tuzlu hamurişlerini bıraktım:) Kilo vermeler peşindeyiz karıkoca:)) ellerine sağlık. Olsa hayır diyemem ki şimdi:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz  incir