Ana içeriğe atla

KREMALI ELMALI KEK


Tatlı tatlı bir hafta sonu geçirmek için tatlı bir tarif...
MALZEMELER
Kek için;
4 tane yumurta
¾ su bardağı toz şeker
2 tane büyük elma ( minik minik doğranmış )
½ su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bütün bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra servis yapabileceğiniz bir fırın kabına boşaltın ve 180° ye ısıtılmış fırında pişirin. Bu kek hamuru az gibi gözükebilir, ilk yaptığım zaman bana da öyle gelmişti ama  güzel kabarıyor. Hatta ben yaptığım bu kek hamurunu iki kalıba paylaştırdım, ikincisi biraz daha küçük bir kalıp. Üstüne krema da ilave edileceği için kek kabardıktan sonra kek kalıbında yer olması gerekli kremayı dökmek için, benim kalıbımın yüksekliği az olduğu için böyle yaptım. Yani hamurun tamamı resimdekinden daha da fazla kabarıyor. Küçük olan kalıptakini de sadece kek olarak tükettik, krema dökmeden de yemenizi tavsiye edebilirim, iki halide lezzetli.
Ve 1 su bardağı soğuk süt (Kek hamurunu ikiye ayırırsanız eğer, sütü de yarım yarım paylaştırın, sadece kek olarak yiyecekseniz süt dökmeye gerek yok sanırım.)
Kekinizi fırından çıkarınca üstüne 1 su bardağı soğuk süt dökün. Ve soğumaya bırakın...
Krema için;
4 su bardağı süt
¾ su bardağı şeker
1 su bardağı un
50 g tereyağ
200 ml krema
2 paket vanilya
Tereyağ, krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca teryağını, kremayı ve vanilyayı ilave edin ve bir müddet daha özleşinceye kadar karıştırın. Hatta mikserle 2-3 dk çırparsanız daha da güzel oluyor. Biraz ılımasını bekledikten sonra soğumuş kekin üstüne dökün ve üstünü ister hindistan cevizi ile ister toz fıstık ile süsleyin. Ya da mevsim meyveleri ile süsleyerek daha renkli bir görünüm elde edebilirsiniz. Sonra da buzdolabında bekletip serin serin yiyebilirsiniz.



AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. elmada ne guzel kokmustur piserken.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir tatlıya benziyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir tatlı olmuş,ellerine sağlık.Mutlu haftasonları,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Elam ile yapılan tatlılar lezzetli olduğu kadar hafif de oluyor.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  5. nefis gorunuyor tam kahve yanina gidecek bir tatli

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık..sevgiler:))

    YanıtlaSil
  7. offf harika harika olmus :-)
    ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK TATLIM
    TEBSİ İLE ALDIM
    MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM:))))

    YanıtlaSil
  9. Elma , tarçın , ceviz karışımı nefis kokmuştur , ellerine sağlık canım.
    İyi tatiller.

    YanıtlaSil
  10. mımm ben bu aralar tatlı tuzlu hamurişlerini bıraktım:) Kilo vermeler peşindeyiz karıkoca:)) ellerine sağlık. Olsa hayır diyemem ki şimdi:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...