Bu tarif basit, hızlı ve lezzetli olanlardan.
MALZEMELER
3 tane orta boy kabak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
2 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
Üstü için
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı ufak parçalara bölünmüş ceviz
Kabakları rendeleyin, suyunu hafifçe sıktıktan sonra zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Yeteri kadar tuz ilave ederek soğumaya bırakın.
Sarımsakları ince ince rendeleyin ve yoğurtla karıştırın ve kabakları da ekleyerek karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
Cevizleri zeytinyağında yakmadan hafifçe kızdırın ve yoğurtla karıştırdığınız kabakların üstüne dökün.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder