Birçok kişinin yapmış olduğu değişik bir tarifi denedim bu sefer. Diğer havuçlu keklerden farklı bir aşaması var ve diğerlerine göre bence çok lezzetli, dokusu yumuşacık, yemesi zevkli.
MALZEMELER
2 tane ince rendelenmiş büyük havuç
1 su bardağı sıvıyağ
İnce rendelenmiş havuçları sıvıyağ ile birlikte blendırdan geçirin. İyice karışsın.
2 tane yumurta
½ su bardağı şeker
Yumurtalar ile şekeri de mikser ile beyaz olana kadar çırpın.
2 su bardağı un
½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ve
1 su bardağı ceviz.
Tarifin aslında ½ su bardağı süt vardı, ben süt yerine su kullandım, isterseniz siz süt kullanabilirsiniz.
Üstünü yarım cevizlerle süsleyerek 180 dereceye ısınmış fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin.
Cevizleri iri parçalar halinde kekin içine de koyabilirsiniz.
Krema
4 yemek kaşığı maskarpon (ya da labne)
4 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Eğer kekinizi güzelleştirmek isterseniz; krema ile pudra şekerini kıvam alana kadar çırpın ve maskarpon ilave ederek çırpmaya devam edin. Koyulaşınca daha da kıvam alması için kek servisine kadar buzdolabında bekletin.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder