Ana içeriğe atla

HAVUÇLU KEK


Birçok kişinin yapmış olduğu değişik bir tarifi denedim bu sefer. Diğer havuçlu keklerden farklı bir aşaması var ve diğerlerine göre bence çok lezzetli, dokusu yumuşacık, yemesi zevkli.

MALZEMELER

2 tane ince rendelenmiş büyük havuç

1 su bardağı sıvıyağ

İnce rendelenmiş havuçları sıvıyağ ile birlikte blendırdan geçirin. İyice karışsın.

2 tane yumurta

½ su bardağı şeker

Yumurtalar ile şekeri de mikser ile beyaz olana kadar çırpın.

2 su bardağı un

½ su bardağı su

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ve 

1 su bardağı ceviz.

Havuçlu ve şekerli karışımı birlikte karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyerek çırpıcı ile iyice karıştırın. Ve yağlı kâğıt serdiğiniz bir kek kalıbına boşaltın. Uzun kek kalıplarından kullandım ben ama istediğiniz şekil olur.

Tarifin aslında ½ su bardağı süt vardı, ben süt yerine su kullandım, isterseniz siz süt kullanabilirsiniz.

Üstünü yarım cevizlerle süsleyerek 180 dereceye ısınmış fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin.

Cevizleri iri parçalar halinde kekin içine de koyabilirsiniz.

Krema

4 yemek kaşığı maskarpon (ya da labne)

4 yemek kaşığı krema

3 yemek kaşığı pudra şekeri

Eğer kekinizi güzelleştirmek isterseniz; krema ile pudra şekerini kıvam alana kadar çırpın ve maskarpon ilave ederek çırpmaya devam edin. Koyulaşınca daha da kıvam alması için kek servisine kadar buzdolabında bekletin. 

Kekiniz biraz soğuyunca krema ile servis edebilirsiniz.




                                                     AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...