Ana içeriğe atla

YABAN MERSİNLİ CHEESECAKE

Yaz geldi, biraz renk olsun tatlılarda derseniz yaban mersinli kremayı deneyebilirsiniz. Koyu kırmızı bir renk oluyor, tadı hafif ekşi, böylece cheesecake için dengeleyici bir tat oluyor.
Çeşitli meyvelerle istediğiniz gibi süsleyerek daha da renkli bir sunum hazırlayabilirsiniz.
Yaban Mersinli Krema 
1 tane yumurta
1/ 2 su bardağı yaban mersini püresi
1 tane limonun suyu
1 tane limonun kabuğunun rendesi (ince ince)
1 yemek kaşığı nişasta
¼ su bardağı şeker
Yaban mersinlerini blendırdan geçirerek püre haline getirebilirsiniz.
Bütün malzemeleri ufak bir tencerede bir çırpıcı ile karıştırdıktan sora yavaş yavaş çırpmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun.

Cheesecake Tabanı 
175 g pötibör ve burçak bisküvi karışımı
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı tarçın
Ben pötibör ve burçak bisküvilerini karıştırarak kullandım. Siz tadını beğendiğiniz başka bir bisküvi ile de yapabilirsiniz. Bisküvileri, tereyağını ve tarçını karıştırdıktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz kek kalıbının (25 cm çapında) tabanına dökün ve bastırarak düz bir bisküvi tabanı oluşturun. Bunun için bir bardak tabanı kullanmak işinizi kolaylaştırabilir.

Cheesecake 
3 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
600 g labne peyniri
2,5 yemek kaşığı nişasta
200 ml krema
1 paket vanilya
Yumurta ve vanilya hariç bütün malzemeler karışana kadar mikser ile çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın ve en son vanilyayı karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımı bisküvi tabanının üstüne dökün.

175 dereceye ısınmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin. Cheesecake pişerken çatlamaması için fırının içine içi su dolu bir kap koyabilirsiniz. 
Cheesecake piştikten sonra fırını kapatın ama fırından çıkarmayın, fırın kapağını aralayarak fırın soğuyana kadar bekleyin. Fırın soğuduktan sonra kalıptan çıkarmadan buzdolabına koyun. Bir gün bekletin. Bu nedenle ikram etmek istediğiniz zamandan bir gün önce yapmanız çok iyi olur. Bekleyen cheesecake daha lezzetli oluyor.

İkram etmeden önce kalıptan dikkatlice çıkarın ve hazırladığınız yaban mersini kremasını üstüne dökün, istediğiniz meyvelerle süsleyin.



AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MİNİ TURUNCU KABAK DOLMASI

Jack Be Little bu minik sevimli turuncu kabağın adı... Avrupa ülkelerinin bir çoğunda sonbahar mevsiminde sıklıkla görebileceğiniz bir kabak çeşidi. Bir çok tarif var bu kabakla yapılan. Etlisinden sebzelisine ve hatta yumurtalı olanına kadar... Bir kaç tarifi okuduktan sonra kendiniz de bir tarif geliştirebilirsiniz. Ben de kendi damak zevkimize göre uyguladım. Sonbahar gelince az da olsa kabaklı bir yemek yapıp yemenin gerekli olduğunu düşündüğüm için kabaklı tarifleri denemek hoşuma gidiyor... Mantarla birlikte kullanmak istedim ve mantarlı bir iç hazırladım. Ufak ufak doğradığınız soğanları ve mantarları zeytinyağında sotelemeye başladıktan sonra ufak doğranmış yeşil biber ve domatesleri de ilave ederek biraz daha soteleyin. Suyunu çektikten sonra hazırladığınız mantar sotenizi ocaktan alın, pirinç, tuz karabiber ve çok sulandırmayacak ölçüde krema ilave ederek iyice karıştırın. Doğradığınız malzemelerin miktarlarını ve çeşitlerini kendinize gör

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz  incir