Yaz geldi, biraz renk olsun tatlılarda derseniz yaban mersinli kremayı deneyebilirsiniz. Koyu kırmızı bir renk oluyor, tadı hafif ekşi, böylece cheesecake için dengeleyici bir tat oluyor.
Çeşitli meyvelerle istediğiniz gibi süsleyerek daha da renkli bir sunum hazırlayabilirsiniz.
1 tane yumurta
1/ 2 su bardağı yaban mersini püresi
1 tane limonun suyu
1 tane limonun kabuğunun rendesi (ince ince)
1 yemek kaşığı nişasta
¼ su bardağı şeker
Yaban mersinlerini blendırdan geçirerek püre haline getirebilirsiniz.
Bütün malzemeleri ufak bir tencerede bir çırpıcı ile karıştırdıktan sora yavaş yavaş çırpmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun.
Cheesecake Tabanı
175 g pötibör ve burçak bisküvi karışımı
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı tarçın
Ben pötibör ve burçak bisküvilerini karıştırarak kullandım. Siz tadını beğendiğiniz başka bir bisküvi ile de yapabilirsiniz. Bisküvileri, tereyağını ve tarçını karıştırdıktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz kek kalıbının (25 cm çapında) tabanına dökün ve bastırarak düz bir bisküvi tabanı oluşturun. Bunun için bir bardak tabanı kullanmak işinizi kolaylaştırabilir.
Cheesecake
3 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
600 g labne peyniri
2,5 yemek kaşığı nişasta
200 ml krema
1 paket vanilya
Yumurta ve vanilya hariç bütün malzemeler karışana kadar mikser ile çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın ve en son vanilyayı karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımı bisküvi tabanının üstüne dökün.
175 dereceye ısınmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin. Cheesecake pişerken çatlamaması için fırının içine içi su dolu bir kap koyabilirsiniz.
Cheesecake piştikten sonra fırını kapatın ama fırından çıkarmayın, fırın kapağını aralayarak fırın soğuyana kadar bekleyin. Fırın soğuduktan sonra kalıptan çıkarmadan buzdolabına koyun. Bir gün bekletin. Bu nedenle ikram etmek istediğiniz zamandan bir gün önce yapmanız çok iyi olur. Bekleyen cheesecake daha lezzetli oluyor.
İkram etmeden önce kalıptan dikkatlice çıkarın ve hazırladığınız yaban mersini kremasını üstüne dökün, istediğiniz meyvelerle süsleyin.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder