Ana içeriğe atla

YABAN MERSİNLİ CHEESECAKE

Yaz geldi, biraz renk olsun tatlılarda derseniz yaban mersinli kremayı deneyebilirsiniz. Koyu kırmızı bir renk oluyor, tadı hafif ekşi, böylece cheesecake için dengeleyici bir tat oluyor.
Çeşitli meyvelerle istediğiniz gibi süsleyerek daha da renkli bir sunum hazırlayabilirsiniz.
Yaban Mersinli Krema 
1 tane yumurta
1/ 2 su bardağı yaban mersini püresi
1 tane limonun suyu
1 tane limonun kabuğunun rendesi (ince ince)
1 yemek kaşığı nişasta
¼ su bardağı şeker
Yaban mersinlerini blendırdan geçirerek püre haline getirebilirsiniz.
Bütün malzemeleri ufak bir tencerede bir çırpıcı ile karıştırdıktan sora yavaş yavaş çırpmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun.

Cheesecake Tabanı 
175 g pötibör ve burçak bisküvi karışımı
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı tarçın
Ben pötibör ve burçak bisküvilerini karıştırarak kullandım. Siz tadını beğendiğiniz başka bir bisküvi ile de yapabilirsiniz. Bisküvileri, tereyağını ve tarçını karıştırdıktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz kek kalıbının (25 cm çapında) tabanına dökün ve bastırarak düz bir bisküvi tabanı oluşturun. Bunun için bir bardak tabanı kullanmak işinizi kolaylaştırabilir.

Cheesecake 
3 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
600 g labne peyniri
2,5 yemek kaşığı nişasta
200 ml krema
1 paket vanilya
Yumurta ve vanilya hariç bütün malzemeler karışana kadar mikser ile çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın ve en son vanilyayı karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımı bisküvi tabanının üstüne dökün.

175 dereceye ısınmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin. Cheesecake pişerken çatlamaması için fırının içine içi su dolu bir kap koyabilirsiniz. 
Cheesecake piştikten sonra fırını kapatın ama fırından çıkarmayın, fırın kapağını aralayarak fırın soğuyana kadar bekleyin. Fırın soğuduktan sonra kalıptan çıkarmadan buzdolabına koyun. Bir gün bekletin. Bu nedenle ikram etmek istediğiniz zamandan bir gün önce yapmanız çok iyi olur. Bekleyen cheesecake daha lezzetli oluyor.

İkram etmeden önce kalıptan dikkatlice çıkarın ve hazırladığınız yaban mersini kremasını üstüne dökün, istediğiniz meyvelerle süsleyin.



AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...