Et yemeklerinin yanına ya da tek başına ekmek dilimleri ile servis yapılabilir...
MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 tane orta boy kuru soğan
1 su bardağı süzme yoğurt
½ çay bardağı ufalanmış ceviz
1 çay kaşığı tuz
Üstü için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Zeytinyağını bir tavaya koyarak ısıtın ve piyazlık doğradığınız soğanları ilave edin, karıştırın. Ocağı orta dereceye getirin ve ara ara karıştırarak soğanları yakmadan karamelize edin. Bu aşamada soğanların üstüne bir yağlı kâğıt örterek kendi buharında karamelize olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer soğanlar yapışmaya başlarsa tavanın kenarından azar azar su ilavesi yapabilirsiniz. Burada önemli olan soğanların yanmadan pembe renkte karamelize olması.
Karamelize olan soğanları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder