Ana içeriğe atla

KARAMELİZE SOĞAN

Karamelize olurken hafif şekerli bir tat kazanan soğanın en lezzetli hali olabilir belki bu tarif. En az malzeme ile çok lezzet...
Ve yapımı da kolay...

Et yemeklerinin yanına ya da tek başına ekmek dilimleri ile servis yapılabilir...

MALZEMELER

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3-4 tane orta boy kuru soğan

1 su bardağı süzme yoğurt

½ çay bardağı ufalanmış ceviz

1 çay kaşığı tuz

Üstü için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

Zeytinyağını bir tavaya koyarak ısıtın ve piyazlık doğradığınız soğanları ilave edin, karıştırın. Ocağı orta dereceye getirin ve ara ara karıştırarak soğanları yakmadan karamelize edin. Bu aşamada soğanların üstüne bir yağlı kâğıt örterek kendi buharında karamelize olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer soğanlar yapışmaya başlarsa tavanın kenarından azar azar su ilavesi yapabilirsiniz. Burada önemli olan soğanların yanmadan pembe renkte karamelize olması. 

Karamelize olan soğanları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.



Soğanlar soğuduktan sonra cevizleri, tuzu ve yoğurdu ekleyerek karıştırın ve servis tabağına alın.
Üstü için bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında kuru naneleri hafif çevirdikten sonra bu karışımı yoğurtladığınız soğanlarınızın üzerine gezdirin.




AFİYET OLSUN





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

MİNİ TURUNCU KABAK DOLMASI

Jack Be Little bu minik sevimli turuncu kabağın adı... Avrupa ülkelerinin bir çoğunda sonbahar mevsiminde sıklıkla görebileceğiniz bir kabak çeşidi. Bir çok tarif var bu kabakla yapılan. Etlisinden sebzelisine ve hatta yumurtalı olanına kadar... Bir kaç tarifi okuduktan sonra kendiniz de bir tarif geliştirebilirsiniz. Ben de kendi damak zevkimize göre uyguladım. Sonbahar gelince az da olsa kabaklı bir yemek yapıp yemenin gerekli olduğunu düşündüğüm için kabaklı tarifleri denemek hoşuma gidiyor... Mantarla birlikte kullanmak istedim ve mantarlı bir iç hazırladım. Ufak ufak doğradığınız soğanları ve mantarları zeytinyağında sotelemeye başladıktan sonra ufak doğranmış yeşil biber ve domatesleri de ilave ederek biraz daha soteleyin. Suyunu çektikten sonra hazırladığınız mantar sotenizi ocaktan alın, pirinç, tuz karabiber ve çok sulandırmayacak ölçüde krema ilave ederek iyice karıştırın. Doğradığınız malzemelerin miktarlarını ve çeşitlerini kendinize gör

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz  incir