Hamburger bir
çoğumuz için lezzetli ve eğlenceli bir yiyecek. Arkadaşlarla birlikte sohbet
ederken yenilecek en güzel yiyeceklerden bir tanesi. Yanında olmazsa olmaz da
patates kızartması...
Hem göze hem
mideye iyi gelen yiyeceklerden...
Ve evde
yapılabiliyor olması da güzel... Evet biraz uğraştırıp zaman alabiliyor ama
kendimizin yapabiliyor olması da ayrı bir mutluluk.
Hamburgerinizi
istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
İyi çekilmiş orta
yağlı bir kıymaya çok kalın olmayan yuvarlak şekiller verin, ızgara tavada alt
üst pişirerek hamburger köftenizi hazırlayın. Bir tavada bile pişirebilirsiniz
köftelerinizi.
Eğer baharatlı seviyorsanız köftenizin içine karabiber, kimyon, kekik gibi baharatlar da ilave edebilirsiniz.
Karamelize soğan
için;Eğer baharatlı seviyorsanız köftenizin içine karabiber, kimyon, kekik gibi baharatlar da ilave edebilirsiniz.
2 tane orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
Sıvı yağ, toz
şeker ve ince halkalar halinde doğradığınız kuru soğanı bir tavada soğanlar
yumuşayıncaya kadar kavurun. Orta ateşte yavaş yavaş kavurun.
Marul yaprakları,
ince dilimler halinde peynirler, ızgara yaptığınız sebzeler, domates dilimleri,
hardal, ketçap, mayonez, turşu... İç malzemelerini istediğiniz gibi
çoğaltabilirsiniz...
Ve hamburger
ekmeği... Onu da yaptınız mı bütün bu malzemeleri bir araya getirmek en zevkli
kısım...
Hamburger
ekmeğini önceden yaparsanız hamburger yapmak daha da kolaylaşıyor...Hamburger ekmeği için;
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
½ çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
1 paket maya ( 42 g )
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un ( Bu miktarın 1 su bardağını kepekli un olarak kullandım)
Üstü için
Yeteri kadar su
Yeteri kadar susam
Ilık sütün içine
şeker ve mayayı ekleyerek iyice karıştırın. Unun yarısının ortasına havuz gibi
bir boşluk açarak bu karışımı ekleyin. Yumurtaları, sıvı yağ ve tuzu da
ekleyerek yavaş yavaş karıştırın ve unun kalan kısmını da kontrollü olarak
ekleyerek ele yapışan bir hamur olacak şekilde malzemeler iyice karışana kadar
yoğurun.
Hamurun üstünü
örterek yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan
hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar alarak elinizle alta doğru yönlendirerek yuvarlak
şekiller verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Yarım saat de tepside
mayalandırdıktan sonra üstlerine su sürün, susamları da ekleyerek 200 dereceye
ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkınca
üstünü bir havlu ile örterek yumuşamasını sağlayın.
Eğer köftesiz bir
hamburger yemek isterseniz ızgara sebzelerle de çok lezzetli bir hamburger
yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder