Enginar zamanı
geldi de geçiyor sanırım. Şimdi bolca yapmalı..
Sevenlerin çok
sevdiği, bir çok tarifi olan bir bitki enginar. Rendelenerek
salatalarda çiğ olarak da yenilebilen bir lezzet... Bir çok da faydasının
olması en büyük özelliği...
Bu sefer avokado
ile birleştirdim, salata gibi bir atıştırmalık oldu...
MALZEMELER
5-6 tane
ayıklanmış enginar
1 tane büyük
soğan
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı su
1 tane portakal
suyu
½ limonun suyu
1 yemek kaşığı un
Yeteri miktarda
tuz
Soğanı ve
sarımsağı biraz iri olacak şekilde doğrayın. İsterseniz ince doğrayabilirsiniz.
Ben soğan ve sarımsağın biraz belirgin olmasını seviyorum böyle yemeklerde...
Zeytinyağını,
enginarları, soğan ve sarımsağı bir tencereye yerleştirin.
Diğer malzemeleri
karıştırın ve iyice çırparak bir sos hazırlayın ve bu sosu tenceredeki enginar,
soğan ve sarımsağın üstüne dökün. Tencerenin ağzını kapatın, kaynamaya
başlayınca çok kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Avokadolu Karışım
için;
1 tane yarı olgun
avokado
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı
hardal
1 tatlı kaşığı
bal
Yeteri miktarda
tuz, karabiber
Avokadolar hariç
bütün malzemeleri iyice karıştırın ve orta boyda küp küp dilimlediğiniz avokadoların
üstüne dökerek karıştırın.
Enginarlar
pişince;
Bir servis
tabağına önce enginarları yerleştirin. Tencerenin dibinde kalan soğanı, sarımsağı ve hazırladığınız soslu avokadoları enginarların içine paylaştırın.
İsterseniz
dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder