AVOKADOLU ENGİNAR


Enginar zamanı geldi de geçiyor sanırım. Şimdi bolca yapmalı..
Sevenlerin çok sevdiği, bir çok tarifi olan bir bitki enginar. Rendelenerek salatalarda çiğ olarak da yenilebilen bir lezzet... Bir çok da faydasının olması en büyük özelliği... 
Bu sefer avokado ile birleştirdim, salata gibi bir atıştırmalık oldu... 
MALZEMELER 
5-6 tane ayıklanmış enginar 
1 tane büyük soğan 
4-5 diş sarımsak 
2 yemek kaşığı zeytinyağ 
1 su bardağı su 
1 tane portakal suyu 
½ limonun suyu 
1 yemek kaşığı un 
Yeteri miktarda tuz 
Soğanı ve sarımsağı biraz iri olacak şekilde doğrayın. İsterseniz ince doğrayabilirsiniz. Ben soğan ve sarımsağın biraz belirgin olmasını seviyorum böyle yemeklerde... 
Zeytinyağını, enginarları, soğan ve sarımsağı bir tencereye yerleştirin. 
Diğer malzemeleri karıştırın ve iyice çırparak bir sos hazırlayın ve bu sosu tenceredeki enginar, soğan ve sarımsağın üstüne dökün. Tencerenin ağzını kapatın, kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 
 Avokadolu Karışım için; 
1 tane yarı olgun avokado 
1 limonun suyu 
2 yemek kaşığı zeytinyağ 
1 tatlı kaşığı hardal 
1 tatlı kaşığı bal 
Yeteri miktarda tuz, karabiber 
Avokadolar hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın ve orta boyda küp küp dilimlediğiniz avokadoların üstüne dökerek karıştırın. 
Enginarlar pişince; 
Bir servis tabağına önce enginarları yerleştirin. Tencerenin dibinde kalan soğanı, sarımsağı ve hazırladığınız soslu avokadoları enginarların içine paylaştırın. 
İsterseniz dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz...


 
AFİYET OLSUN

Yorumlar