Kokusuyla
acıktıran soslardan bir tanesi ve sanırım makarnaya en çok yakışanı...
Malzemeler varsa
5 dakikada yapılabilir olması çok güzel...
Biraz ağır
soslardan, fıstık ve zeytinyağ birlikte olduğu için... Ama az kullanırsanız
lezzetinden bir şey kaybetmiyor...
Makarna
haşlanırken hemen yapabilir ve süzdüğünüz makarna ile hemen karıştırıp servis yapabilirsiniz...
Daha lezzetli
olmasını isterseniz taze makarna kullanabilirsiniz... MALZEMELER
1 demet fesleğen
¾ su bardağı zeytinyağ
3 küçük diş sarımsak
1 su bardağı çam fıstığı
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz, karabiber
İlk önce çam fıstıklarını yapışmaz bir tavada orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Yanmamasına dikkat edin.
Sonra bütün
malzemeleri blendıra koyun ve karıştırın. Tuz ve karabiberi çok fazla ilave
etmeyin çünkü parmesan tuzlu bir peynir. Parmesan bulamazsanız tulum peynirini
deneyebilirsiniz...
Ve artan pesto
sosunuzu ağzı kapaklı bir kavanozda buzdolabında bir haftadan fazla
koruyabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder