PESTO SOS


Kokusuyla acıktıran soslardan bir tanesi ve sanırım makarnaya en çok yakışanı...
Malzemeler varsa 5 dakikada yapılabilir olması çok güzel... 
Biraz ağır soslardan, fıstık ve zeytinyağ birlikte olduğu için... Ama az kullanırsanız lezzetinden bir şey kaybetmiyor... 
Makarna haşlanırken hemen yapabilir ve süzdüğünüz makarna ile hemen karıştırıp servis yapabilirsiniz...
Daha lezzetli olmasını isterseniz taze makarna kullanabilirsiniz... 
MALZEMELER 
1 demet fesleğen 
¾ su bardağı zeytinyağ 
3 küçük diş sarımsak 
1 su bardağı çam fıstığı 
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 
Tuz, karabiber 
İlk önce çam fıstıklarını yapışmaz bir tavada orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Yanmamasına dikkat edin. 
Sonra bütün malzemeleri blendıra koyun ve karıştırın. Tuz ve karabiberi çok fazla ilave etmeyin çünkü parmesan tuzlu bir peynir. Parmesan bulamazsanız tulum peynirini deneyebilirsiniz... 
Ve artan pesto sosunuzu ağzı kapaklı bir kavanozda buzdolabında bir haftadan fazla koruyabilirsiniz...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar