KURU MEYVELİ, CEVİZLİ, FISTIKLI KURABİYELER


İstediğiniz kuru meyve ve kuru yemişlerle yapabileceğiniz bir kurabiye. Sade bir kurabiyenin görüntüsünü ve lezzetini içine eklediklerinizle değiştirebilirsiniz...
Her zaman yaptığınız bir kurabiye tarifine de ufak eklemelerle yenilik katabilirsiniz... 
Aslında sadelikten ve aynılıktan kurtulmak için bir kaç ufak ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz.
Bu kurabiyeler de böyle. Normalde sade yaptığım kurabiye tarifi kullandım... 
Ve bu şekilde paketleyip ikram etmek istemiştim... 
Ve şimdi en ışıklı ve en renkli aralık ayı geldiğine göre yapabiliriz. Sevdiklerimizle paylaşabiliriz... 
Pişerken eve dolan kurabiye kokusu. Ev sıcacık oluyor bu kokuyla... 
Mutfaktan gelen kokularla huzur arasında bir ilişki var bana göre...
MALZEMELER 
220 g tereyağ
¾ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı süt
½ çay kaşığı tuz
½  tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ( ya da 1 tane çubuk vanilya )
2,5 su bardağı un
½ su bardağı kuru kırmızı meyve ( kızılcık, frambuaz, üzüm, yaban mersini... Hangisini isterseniz. )
½ su bardağı ufalanmış ceviz 
½ su bardağı ufalanmış antep fıstığı  
Şeker, tereyağ, süt ve tuzu bir araya getirip mikserle iyice karışana kadar çırpın. Un ve kuru meyveler, ceviz ve fıstık hariç diğer malzemeleri ilave edin, unu yavaş yavaş ekleyerek  yoğurun. Çok sert bir hamur olmaması gerekiyor. Unu yavaş yavaş ilave ederseniz hamurun kıvamını ayarlamak daha kolay oluyor. Bir miktar un artabilir ya da eklemek zorunda kalabilirsiniz. 
Çok sert olmayan hamurunuzu hazırladıktan sonra içine kuru meyveleri, ceviz ve antep fısıtğını ilave ederek karıştırmak için yavaş yavaş bir kere daha yoğurduktan sonra hamurunuzu 5-6 cm çapında rulo yapın ve streç ile sararak dolapta 1 saat dinlendirin. 
Dolaptan çıkarınca bir parmak kalınlığında dilimler keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin... 
160 dereceye ısınmış fırında 20 dakika pişirin.    
Hem yemelik hem de hediye vermelik...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar