İstediğiniz kuru meyve ve kuru
yemişlerle yapabileceğiniz bir kurabiye. Sade bir kurabiyenin görüntüsünü ve
lezzetini içine eklediklerinizle değiştirebilirsiniz...
Her zaman yaptığınız bir kurabiye
tarifine de ufak eklemelerle yenilik katabilirsiniz...
Aslında sadelikten ve aynılıktan kurtulmak için bir kaç ufak ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz.
Bu kurabiyeler de böyle. Normalde sade yaptığım kurabiye tarifi kullandım... Ve bu şekilde paketleyip ikram etmek istemiştim...
Ve şimdi en ışıklı ve en renkli aralık
ayı geldiğine göre yapabiliriz. Sevdiklerimizle paylaşabiliriz...
Pişerken eve dolan kurabiye kokusu. Ev sıcacık oluyor bu kokuyla... Mutfaktan gelen kokularla huzur arasında bir ilişki var bana göre...
MALZEMELER
220 g tereyağ
¾ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı süt
½ çay kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ( ya da 1 tane çubuk vanilya )
2,5 su bardağı un
½ su bardağı kuru kırmızı meyve (
kızılcık, frambuaz, üzüm, yaban mersini... Hangisini isterseniz. )
½ su bardağı ufalanmış ceviz ½ su bardağı ufalanmış antep fıstığı
Şeker, tereyağ, süt ve tuzu bir araya getirip
mikserle iyice karışana kadar çırpın. Un ve kuru meyveler, ceviz ve
fıstık hariç diğer malzemeleri ilave edin, unu yavaş yavaş ekleyerek
yoğurun. Çok sert bir hamur olmaması gerekiyor. Unu yavaş yavaş ilave ederseniz
hamurun kıvamını ayarlamak daha kolay oluyor. Bir miktar un artabilir ya da
eklemek zorunda kalabilirsiniz.
Çok sert olmayan hamurunuzu hazırladıktan sonra
içine kuru meyveleri, ceviz ve antep fısıtğını ilave ederek karıştırmak için
yavaş yavaş bir kere daha yoğurduktan sonra hamurunuzu 5-6 cm çapında rulo
yapın ve streç ile sararak dolapta 1 saat dinlendirin.
Dolaptan çıkarınca bir parmak kalınlığında
dilimler keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin...
160 dereceye ısınmış fırında 20
dakika pişirin.
Hem yemelik hem de hediye vermelik...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder