Yumuşacık ve
hafif çikolata sosuyla yemesi çok zevkli bir kek...
İstediğiniz
şekilde süsleyebilirsiniz, toz antep fıstığı ya da çikolata parçalarını da
kullanarak daha süslü kek dilimleri yapabilirsiniz...
Bu keki süsü
olmadan da tüketebilirsiniz, sade haliyle de çok güzel.
Keki pişirdikten
sonra dilimlere ayırıp dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Canınız
istediğinde sadece çikolata sosu hazırlamanız yeterli...
Aslında üçgen kek ya da İngiliz keki gibi farklı isimleri var... Her yerde bulabileceğiniz bir tarif, ben dedim süslü kek diye...
MALZEMELER
4 tane yumurta
akı ¾ su bardağı toz şeker
4 tane yumurta sarısı
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 su baradağı un
Ve
Yeteri kadar hindistan cevizi
4 yumurta akı ve
şekeri beyaz köpük oluncaya kadar iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker
ilave ederek çırpmaya devam edin. Diğer malzemelerin hepsini ekleyerek çırpmaya
devam edin, pürüzsüz bir karışım olunca yağlayıp unladığınız bir fırın kabına
boşaltın ve 180 dereceye ısınmış fırında pişirin. Dikdörtgen bir kalıp
kullanabilirsiniz. Dilimlemeniz daha kolay olur.
Sos için;
1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Malzemeleri karıştırıp kaynatın ve soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra dilimleyin ve kenarlarını önce hazırladığınız çikolata sosuna sonra hindistan cevizine batırarak servis tabağına alın.
Kek dilimlerine istediğiniz şekli verebilirsiniz...
Hazırladığınız kek dilimlerini buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz...
Ve ayrıca bu kek dilimlerinin buzdolabında bir gün bekledikten sonra daha lezzetli olduğunu da söylemek isterim...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder