FIRIN SÜTLAÇ


Hafif yanık kokuları ve tatları seviyorsanız güzel ve kolay bir lezzet... 
Sütlaç fırına girince farklı bir tatlı haline geliyor. İster ılık ılık ya da soğuk yenilebilir. Üstünü istediğiniz lezzetlerle de süsleyebilirsiniz. Fındık, badem, fıstık, hindistan cevizi... Ya da en sade haliyle tüketebilirsiniz, bütün lezzetini daha iyi hissedebilmek için...
Fırına girmeden de yiyebilirim diyebilirsiniz... 
Sütlaç güzel bir sütlü tatlı, hemen öylece yemek ya da üstünü fırında biraz kızartmak, nasıl isterseniz ya da benim yaptığım gibi yarısını fırında sütlaç olarak, yarısını da fırınlamadan, bol hindistan cevizi ile servis yapabilirsiniz...
MALZEMELER 
4 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç ve 2 su bardağı su 
7 yemek kaşığı şeker     
3 yemek kaşığı un ( ½ su bardağı suda karıştırılarak )  ya da 3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Önce pirinçleri 2 su bardağı suda, kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyorsunuz.  
Süt, şeker, un ya da nişastayı bir kaba alıp iyice karıştırdıktan sonra yumuşayan pirinçlerin bulunduğu tencereye ilave edin ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 2-3 dk kısık ateşte kaynatmaya devam edin ve ocaktan alın. Vanilyasını ilave edin ve karıştırın.
Sütlacı fırına dayanıklı kaplarınıza paylaştırın.
Kaplarınızı fırın tepsisine yerleştirin ve kaplarınızın ¼`ine gelecek şekilde fırın tepsisine su ilave edin. 
200 dereceye ısıttığınız fırında sütlaçların üstleri kızarana kadar pişirin.






AFİYET OLSUN








Yorumlar