Avrupa
ülkelerinin bir çoğunda sonbahar mevsiminde sıklıkla görebileceğiniz bir kabak
çeşidi.
Bir çok tarif var
bu kabakla yapılan. Etlisinden sebzelisine ve hatta yumurtalı olanına kadar...
Bir kaç tarifi
okuduktan sonra kendiniz de bir tarif geliştirebilirsiniz. Ben de kendi damak
zevkimize göre uyguladım.
Sonbahar gelince
az da olsa kabaklı bir yemek yapıp yemenin gerekli olduğunu düşündüğüm için
kabaklı tarifleri denemek hoşuma gidiyor...
Ufak ufak
doğradığınız soğanları ve mantarları zeytinyağında sotelemeye başladıktan sonra
ufak doğranmış yeşil biber ve domatesleri de ilave ederek biraz daha soteleyin.
Suyunu çektikten sonra hazırladığınız mantar sotenizi ocaktan alın, pirinç, tuz
karabiber ve çok sulandırmayacak ölçüde krema ilave ederek iyice karıştırın.
Doğradığınız malzemelerin miktarlarını ve çeşitlerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz...
Kabaklarınızın üst kısmını şapka gibi kestikten sonra içini temizleyin ve hazırladığınız mantarlı iç harcınızdan doldurun, şapkasını kapatın ve tencereye yerleştirin.
Kabaklarınızın üst kısmını şapka gibi kestikten sonra içini temizleyin ve hazırladığınız mantarlı iç harcınızdan doldurun, şapkasını kapatın ve tencereye yerleştirin.
Kabaklarınızı
tencereye yerleştirdikten sonra harcınızın kalan kremalı suyunu da tencereye
dökün. Kabakların yarısına kadar gelecek su ve biraz zeytinyağı ilavesi ile
tencerenin ağzını kapatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kabakla yumuşayıncaya
kadar pişirin.
Bol yeşillikli
bir salata ile servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Çok güzel bir tarif. Mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSil