MİNİ TURUNCU KABAK DOLMASI


Jack Be Little bu minik sevimli turuncu kabağın adı...
Avrupa ülkelerinin bir çoğunda sonbahar mevsiminde sıklıkla görebileceğiniz bir kabak çeşidi.
Bir çok tarif var bu kabakla yapılan. Etlisinden sebzelisine ve hatta yumurtalı olanına kadar...
Bir kaç tarifi okuduktan sonra kendiniz de bir tarif geliştirebilirsiniz. Ben de kendi damak zevkimize göre uyguladım.
Sonbahar gelince az da olsa kabaklı bir yemek yapıp yemenin gerekli olduğunu düşündüğüm için kabaklı tarifleri denemek hoşuma gidiyor...
Mantarla birlikte kullanmak istedim ve mantarlı bir iç hazırladım.
Ufak ufak doğradığınız soğanları ve mantarları zeytinyağında sotelemeye başladıktan sonra ufak doğranmış yeşil biber ve domatesleri de ilave ederek biraz daha soteleyin. Suyunu çektikten sonra hazırladığınız mantar sotenizi ocaktan alın, pirinç, tuz karabiber ve çok sulandırmayacak ölçüde krema ilave ederek iyice karıştırın.
Doğradığınız malzemelerin miktarlarını ve çeşitlerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz...
Kabaklarınızın üst kısmını şapka gibi kestikten sonra içini temizleyin ve hazırladığınız mantarlı iç harcınızdan doldurun, şapkasını kapatın ve tencereye yerleştirin.
Kabaklarınızı tencereye yerleştirdikten sonra harcınızın kalan kremalı suyunu da tencereye dökün. Kabakların yarısına kadar gelecek su ve biraz zeytinyağı ilavesi ile tencerenin ağzını kapatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kabakla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bol yeşillikli bir salata ile servis yapabilirsiniz...




AFİYET OLSUN




Yorumlar