Ana içeriğe atla

MİNİ TURUNCU KABAK DOLMASI


Jack Be Little bu minik sevimli turuncu kabağın adı...
Avrupa ülkelerinin bir çoğunda sonbahar mevsiminde sıklıkla görebileceğiniz bir kabak çeşidi.
Bir çok tarif var bu kabakla yapılan. Etlisinden sebzelisine ve hatta yumurtalı olanına kadar...
Bir kaç tarifi okuduktan sonra kendiniz de bir tarif geliştirebilirsiniz. Ben de kendi damak zevkimize göre uyguladım.
Sonbahar gelince az da olsa kabaklı bir yemek yapıp yemenin gerekli olduğunu düşündüğüm için kabaklı tarifleri denemek hoşuma gidiyor...
Mantarla birlikte kullanmak istedim ve mantarlı bir iç hazırladım.
Ufak ufak doğradığınız soğanları ve mantarları zeytinyağında sotelemeye başladıktan sonra ufak doğranmış yeşil biber ve domatesleri de ilave ederek biraz daha soteleyin. Suyunu çektikten sonra hazırladığınız mantar sotenizi ocaktan alın, pirinç, tuz karabiber ve çok sulandırmayacak ölçüde krema ilave ederek iyice karıştırın.
Doğradığınız malzemelerin miktarlarını ve çeşitlerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz...
Kabaklarınızın üst kısmını şapka gibi kestikten sonra içini temizleyin ve hazırladığınız mantarlı iç harcınızdan doldurun, şapkasını kapatın ve tencereye yerleştirin.
Kabaklarınızı tencereye yerleştirdikten sonra harcınızın kalan kremalı suyunu da tencereye dökün. Kabakların yarısına kadar gelecek su ve biraz zeytinyağı ilavesi ile tencerenin ağzını kapatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kabakla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bol yeşillikli bir salata ile servis yapabilirsiniz...




AFİYET OLSUN




Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa