Bir çok tarif
bulabilirsiniz bu kurabiye için, bu nedenle tarifi yazan herkese teşekkür
ediyorum.
Daha önce tereyağ
ve farklı malzemelerle yapmıştım. Sıvı yağlı olması daha iyi oldu.
Ve bu kurabiyenin
sadesini de yapmak istedim. Kakao sevmeyenler yapabilir...
Çok lezzetli bir
kurabiye, daha yapmadıysanız yapın derim...
MALZEMELER
2 tane yumurta
½ su bardağı toz
şeker
½ su bardağı sıvı
yağ
½ su bardağı
kakao
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilya
½ çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Ve
1 su bardağı pudra şekeri
Yumurta ve toz
şekeri mikserle iyice karıştırdıktan sonra un ve kakao hariç diğer malzemeleri de
ekleyin ve bir spatula yardımı ile karıştırın. Unu ve kakaoyu da ilave ederek karıştırmaya devam
edin.
Hamurunuzu dolaba kaldırarak yarım saat dinlendirin.
Eğer siz de iki
renk yapmak istiyorsanız hamurunuzu ikiye ayırın. Sade olan hamurunuza 2 yemek
kaşığı daha un ilave ederek yoğurun.
Ayırdığınız diğer
hamurunuza da ¼ su bardağı kakao ilave ederek yoğurun ve yoğurduğunuz hamurları
dolapta yarım saat dinlendirin.
Geniş bir kabın
içine pudra şekerini dökün ve hamurdan aldığınız ceviz büyüklüğündeki
parçalardan ufak toplar yaparak pudra şekerinin içine atın ve iyice pudra şekerine bulayın.
Yağlı kağıt
serilmiş tepsiye dizin ve 180 dereceye ısınmış fırında 15 dk pişirin.
Fırından çıkınca servis tabağına almak için soğumalarını beklemeniz iyi olur. Çünkü soğurken de bir miktar pişiyor ve etrafı biraz sertleşiyor. Soğumadan alırsanız dağılabilirler...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder