SIVI YAĞLI ÇATLAK KURABİYE


Bir çok kişinin yaptığı güzel bir kurabiye bu...
Bir çok tarif bulabilirsiniz bu kurabiye için, bu nedenle tarifi yazan herkese teşekkür ediyorum.
Daha önce tereyağ ve farklı malzemelerle yapmıştım. Sıvı yağlı olması daha iyi oldu.
Ve bu kurabiyenin sadesini de yapmak istedim. Kakao sevmeyenler yapabilir...
Çok lezzetli bir kurabiye, daha yapmadıysanız yapın derim...
MALZEMELER
2 tane yumurta
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Ve 
1 su bardağı pudra şekeri
Yumurta ve toz şekeri iyice karıştırdıktan sonra un ve kakao hariç diğer malzemeleri de ekleyin ve iyice karıştırın. Unu ve kakaoyu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Hamurunuzu dolaba kaldırarak yarım saat dinlendirin.
Eğer siz de iki renk yapmak istiyorsanız hamurunuzu ikiye ayırın. Sade olan hamurunuza 2 yemek kaşığı daha un ilave ederek yoğurun.
Ayırdığınız diğer hamurunuza da ¼ su bardağı kakao ilave ederek yoğurun ve yoğurduğunuz hamurları dolapta yarım saat dinlendirin.
Geniş bir kabın içine pudra şekerini dökün ve hamurdan aldığınız ceviz büyüklüğündeki parçalardan ufak toplar yaparak pudra şekerinin içine atın  ve iyice pudra şekerine bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 dereceye ısınmış fırında 15 dk pişirin.
Fırından çıkınca servis tabağına almak için soğumalarını beklemeniz iyi olur. Çünkü soğurken de bir miktar pişiyor ve etrafı biraz sertleşiyor. Soğumadan alırsanız dağılabilirler...



AFİYET OLSUN





Yorumlar