Farklı unları
denemek hoşuma gidiyor. Her unun kendine has hoş bir lezzeti var. Tek tek
kullanabildiğimiz gibi karıştırarak da kullanmayı deneyebiliriz. Gluten
hassasiyetiniz de varsa bu unları kullanarak normal unla yapılanlara yakın lezzetler
yakalayabilirsiniz.
Mısır, karabuğday
ve nohut unundan yapılan bu ekmek çok da doyurucu bir ekmek oldu
İnce dilimler
halinde kesip üstüne bir şeyler sürmeye de uygun, çantasında atıştırmalık bulundurmak isteyenlere de...
MALZEMELER 1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı karabuğday unu
1,5 su bardağı nohut unu
1,5 su bardağı ılık su
½ su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı karbonat
3 damla limon suyu
Ve üstü için
Yeteri miktarda susam ve çörek otu
Bütün malzemeleri
mikserle iyice çırpın, kek hamurundan biraz daha akıcı bir kıvama sahip bir
hamur oluyor. Ve uygun bir fırın kabına dökün. Üstünü bolca susam ve çörekotu ile süsledikten sonra 180 dereceye ısınmış fırında
pişirin.
Tadı elbette ki
beyaz unla yapılanlardan farklı ama denemeye değer. Ben sevdim... Arada bir de
olsa yapılabilir...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder