Ana içeriğe atla

NOHUT UNLU ARMUTLU KEK



Gluten hassasiyetinin bir çok insanda olduğunu düşünürsek farklı unlarla ilgili çalışmaların bir çok insan tarafından hoş karşılandığı kesin. Buğday ununa alternatifler arayan bir çok kişi var. Belki farkında değiliz ama bizde de olabilir. Eğer buğday unu ile yapılmış ürünlerden uzak durduğumuzda bir rahatlama hissediyorsak bizde de ufak da olsa bir hassasiyet olduğunun göstergesi sanırım. Bu konuda uzman değilim ama okuduklarım ve dinlediklerim beni böyle bir düşünceye doğru yönlendiriyor. Ve gluten ile ilgili sorunları olanlara kolaylıklar, sağlıklı günler diliyorum.
Böyle bir sorunumuz olmasa da farklı unları denemeliyiz diye düşünüyorum. Farklı lezzetler yakalamak hoşuma gidiyor. 
Bir çok farklı tarif var internet sayfalarında eğer ararsanız. Farklı tarifleri deneyerek paylaşanlara da çok teşekkür ederim. Ben de bu tariflerden faydalanarak kendime göre ayarlamalarla sıvı yağ kullanarak yaptım bu keki.
Nohut ununun kendine has bir lezzeti var. Sever misiniz bilemem ama kek için çok güzel bir doku oldu ve armutla birlikte güzel bir lezzet oluşturdu.
MALZEMELER 
3 tane yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı nohut unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tane soyulmuş ve dilimlenmiş armut
Armutlar ve unlar hariç bütün malzemeleri şeker ve yumurtalar önce olmak üzere iyice çırpın ve unları yavaş yavaş ilave ederek iyice karıştırın. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün. Üstüne dilimlediğiniz armutları sırayla dizin. 180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
İsterseniz elmalı da yapabilirsiniz bu keki...





AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...