Gluten
hassasiyetinin bir çok insanda olduğunu düşünürsek farklı unlarla ilgili
çalışmaların bir çok insan tarafından hoş karşılandığı kesin. Buğday ununa
alternatifler arayan bir çok kişi var. Belki farkında değiliz ama bizde de
olabilir. Eğer buğday unu ile yapılmış ürünlerden uzak durduğumuzda bir
rahatlama hissediyorsak bizde de ufak da olsa bir hassasiyet olduğunun
göstergesi sanırım. Bu konuda uzman değilim ama okuduklarım ve dinlediklerim
beni böyle bir düşünceye doğru yönlendiriyor. Ve gluten ile ilgili sorunları
olanlara kolaylıklar, sağlıklı günler diliyorum.
Böyle bir
sorunumuz olmasa da farklı unları denemeliyiz diye düşünüyorum. Farklı lezzetler
yakalamak hoşuma gidiyor.
Bir çok farklı tarif var internet sayfalarında eğer ararsanız. Farklı tarifleri deneyerek paylaşanlara da çok teşekkür ederim. Ben de bu tariflerden faydalanarak kendime göre ayarlamalarla sıvı yağ kullanarak yaptım bu keki.
Nohut ununun
kendine has bir lezzeti var. Sever misiniz bilemem ama kek için çok güzel bir
doku oldu ve armutla birlikte güzel bir lezzet oluşturdu.
MALZEMELER
3 tane yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı nohut unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tane soyulmuş ve dilimlenmiş armut
3 tane yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı nohut unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tane soyulmuş ve dilimlenmiş armut
Armutlar ve unlar
hariç bütün malzemeleri şeker ve yumurtalar önce olmak üzere iyice çırpın ve
unları yavaş yavaş ilave ederek iyice karıştırın. Yağlayıp unladığınız kek
kalıbına hazırladığınız karışımı dökün. Üstüne dilimlediğiniz armutları sırayla
dizin. 180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
İsterseniz elmalı
da yapabilirsiniz bu keki...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder