Ana içeriğe atla

KIRMIZI MEYVELİ BROWNIE CHEESECAKE



Cheesecake ve brownie beraberliği hoşuma gitti... Birbirini tamamlayan lezzetlermiş, sevdim ben...
Kırmızı meyve sosu ile daha da güzel oldu ama sos olmadan da servis yapılabilir.
Yaptığım brownie sıvı yağlı ve çikolata yerine kakao kullandım...
MALZEMELER 
Brownie Kek  
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı iri iri ufalanmış ceviz ( isteğe bağlı )
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra un hariç diğer malzemeleri iyice karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave edin. Ben ceviz koymadım. Elde ettiğiniz hamuru yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. Kek kalıbına yağlı kağıt da serebilirsiniz.
Cheesecake için 
600 g labne peyniri
6 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
200 ml krema
3 yumurta
1 paket vanilya ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Labne peyniri ve şekeri çırptıktan sonra nişasta, krema ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları teker teker karıştırarak ekleyin. Ve bu karışımı browni hamurunun üstüne dökün.
170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk pişirin. Üstü pembeleşmeye başladığında fırını kapatın cheesecake içinde kalacak çekilde soğumaya bırakın. Sonra buzdolabına kaldırın ve ertesi güne kadar dinlendirin. Bu zaman içinde daha lezzetli bir cheesecake oluyor...
Kırmızı Meyveli Sos 
1 su bardağı karışık kırmızı meyve
2 yemek kaşığı şeker ( daha tatlı olmasını isterseniz şekeri arttırabilirsiniz)
Kırmızı meyvelerle şekeri bir tencerede bir miktar kaynatın ve soğutun, sonra cheesecake servisi yaparken üstüne dökün.





 AFİYET OLSUN





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...