Havalar
soğumuşken ve yılın sonu gelirken çayın yanına eşlik edecek en güzel şey
sanırım tarçın kokan kurabiyeler...
Ve bu kokunun kurabiyeler pişerken evin her
tarafına yayılması... Sıcaklık sarıyor her tarafı.
Biraz da şekil
vermek ve süslemek için zaman harcarsanız kısa ve karanlık kış günlerinde hoş
saatler geçirmiş olursunuz...
Bu kurabiyeleri
uzun süre saklıyor olabilmeniz de ayrı güzel... Kapalı bir kutuda iki haftaya
yakın bir süre bekleyebilir.
Üstünü süslemek
size kalmış... Bir kaçını süsledim ve diğerlerini olduğu gibi bıraktım.
MALZEMELER
175 g tereyağ
¾ su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
½ su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
3,5 su bardağı un
Unu yavaş yavaş ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Yumuşak bir hamur olmalı. Hamurunuzu 15 dk buzdolabında dinlendirin.
İki yağlı kağıt arasına aldığınız hamuru merdane ile kalınlığı 0,5 – 1 cm arasında olana kadar açın. Sonra kurabiye kalıpları ile farklı şekiller verin ya da kendiniz şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
180 dereceye ısıtılmış fırında 7-8 dk pişirin.
Soğuduktan sonra isterseniz royal icing krema ile süsleyebilirsiniz.
175 g tereyağ
¾ su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
½ su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
3,5 su bardağı un
Unu yavaş yavaş ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Yumuşak bir hamur olmalı. Hamurunuzu 15 dk buzdolabında dinlendirin.
İki yağlı kağıt arasına aldığınız hamuru merdane ile kalınlığı 0,5 – 1 cm arasında olana kadar açın. Sonra kurabiye kalıpları ile farklı şekiller verin ya da kendiniz şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
180 dereceye ısıtılmış fırında 7-8 dk pişirin.
Soğuduktan sonra isterseniz royal icing krema ile süsleyebilirsiniz.
Royal Icing Krema
için;
1 tane yumurta beyazı
9-10 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta beyazı
9-10 yemek kaşığı pudra şekeri
Yumurta beyazını
pudra şekeri ile katı bir kıvam alana kadar çırpın. Elde ettiğiniz kremayı
krema sıkma torbasına ya da köşesini iğne ile deldiğiniz ufak bir poşete doldurun
ve istediğiniz şekilde süslemek için kullanın.
AFİYET OLSUN
Ben pekmez koymadan yapıyordum. Ne güzel kokar ev değil mi:) Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...pekmez koymadan da olur tabii :)
Sil