Ana içeriğe atla

ZENCEFİLLİ, TARÇINLI KURABİYE



Havalar soğumuşken ve yılın sonu gelirken çayın yanına eşlik edecek en güzel şey sanırım tarçın kokan kurabiyeler... 
Ve bu kokunun kurabiyeler pişerken evin her tarafına yayılması... Sıcaklık sarıyor her tarafı.
Biraz da şekil vermek ve süslemek için zaman harcarsanız kısa ve karanlık kış günlerinde hoş saatler geçirmiş olursunuz...
Bu kurabiyeleri uzun süre saklıyor olabilmeniz de ayrı güzel... Kapalı bir kutuda iki haftaya yakın bir süre bekleyebilir.
Üstünü süslemek size kalmış... Bir kaçını süsledim ve diğerlerini olduğu gibi bıraktım.
MALZEMELER 
175 g tereyağ
¾ su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
½ su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
3,5 su bardağı un
Unu yavaş yavaş ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Yumuşak bir hamur olmalı. Hamurunuzu 15 dk buzdolabında dinlendirin.
İki yağlı kağıt arasına aldığınız hamuru merdane ile kalınlığı 0,5 – 1 cm arasında olana kadar açın. Sonra kurabiye kalıpları ile farklı şekiller verin ya da kendiniz şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
180 dereceye ısıtılmış fırında 7-8 dk pişirin.
Soğuduktan sonra isterseniz royal icing krema ile süsleyebilirsiniz.
Royal Icing Krema için; 
1 tane yumurta beyazı
9-10 yemek kaşığı pudra şekeri
Yumurta beyazını pudra şekeri ile katı bir kıvam alana kadar çırpın. Elde ettiğiniz kremayı krema sıkma torbasına ya da köşesini iğne ile deldiğiniz ufak bir poşete doldurun ve istediğiniz şekilde süslemek için kullanın.





AFİYET OLSUN





Yorumlar

  1. Ben pekmez koymadan yapıyordum. Ne güzel kokar ev değil mi:) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...pekmez koymadan da olur tabii :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...