Ana içeriğe atla

KABAK ÇORBASI



Şimdi kabak zamanı... Çeşit çeşit renk renk...
Her yörenin ve ülkenin kendine has kabak çeşidi var ve kabak ile yapılan birbirinde farklı tarifleri var...
Tatlı kabağı bizde çok tüketilen bir kabak türü... Tatlısı gerçekten güzel olur...
Avrupa ülkelerine doğru gidildikçe kabak türünün oldukca fazla olduğu bir gerçek... Renkleri, büyüklükleri, şekilleri farklı. Böyle olunca kabakla ilgili farklı tarifler karşımıza çıkıyor.
Bir kaç yıl öncesine kadar hiç yapmadığım bir lezzet kabak çorbası... Bir kez denedikten sonra da sonbahar ve kış aylarında yapar oldum sık sık... Bu nedenle bir kere de olsun deneyin derim...
Bu çorbayı normal tatlı kabağından da yapabilirsiniz... Ama turuncu ve yuvarlak kabak cinsinden bulursanız kaçırmayın derim...
Kabağın kabukları kalın ise soyun ama ince kabuklu ise soymadan, yıkadıktan sonra ufak ufak doğrayın ve üstünü geçecek kadar su ilave edin... Sonra doğranmış havuç ve kuru soğan, bir parça taze zencefil  ilave edin ve malzemeler pişene kadar kaynatın. Ve blendırdan geçirin.
Çorbanın kıvamını su ilave ederek zevkinize göre ayarlayın. Tuz, karabiber, muskat  ilave ederek karıştırın. Tabaklara servis yaptıktan sonra krema ilave ederek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Krema ilave ettiğim için tereyağ kullanmıyorum. İsterseniz blendırdan geçirmeden önce istediğiniz miktarda tereyağ ilave edebilirsiniz. Muskat ilave etmek de sizin zevkinize kalmış, sevmiyorsanız kullanmayın. Ve taze zencefil de kullanmayabilirsiniz ama önce bir deneyin belki hoşunuza gider... Özellikle boğaz ağrınız varsa zencefilli kabak çorbası çok iyi geliyor...






AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Ne kadar iştah açıcı bir görüntü olmuş çok beğendim. Kabağın rengine bayıldım. Kırmızı kabak çok değişik. Tohumlarından isterim.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel görünüyor..ellerinize sağlık...Kabaklar ne kadar orjinal,kırmızısını hiç görmedim bende..

    YanıtlaSil
  3. Ayy kabak missssss:))severim.
    Elinize sağlık...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Ayy kabak missssss:))severim.
    Elinize sağlık...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa