Kurabiye yapmanın
en zevkli tarafı; hamur aynı olsa da içine koyduğunuz malzemeleri değiştirerek
farklı bir lezzet yakalama şansınızın olması... Sevdiğiniz malzemeler ilave
ederseniz daha da hoş bir sonuç ortaya çıkıyor...
Beyaz peynir ve
cevizin yanına dereotu güzel oldu bence...MALZEMELER
125 g tereyağ
¾ su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta ( sarısı üstüne sürmek için )
¼ çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı ince öğütülmüş ceviz
½ su bardağı ince
ufalanmış beyaz peynir
1 tutam ince doğranmış dereotu
3 su bardağı un
1 tutam ince doğranmış dereotu
3 su bardağı un
Ceviz, peynir ve
dereotu hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek
yumuşak bir hamur elde edin. Sonra ceviz, peynir ve dereotunu ilave ederek
malzemelerin her yere eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. İstediğiniz şekli
verdikten sonra yumurta sarısını sürün ve 180 derecelik fırında pembeleşinceye
kadar pişirin...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder