Farklı pişirme
yöntemleri ile sevilir hale getirilebilir bir çok yiyecek...
Bunu karnabahar
sevilmiyor anlamında söylemiyorum ama en sevilenler listesinin başında da
değil... Zaman zaman yemeğini yapmak hoş oluyor... Bana göre lezzetli sebzelerden
bir tanesi... Ama çocukların bir kısmı yemekte zorlanıyor bazen...
Bu şekilde
kızartmak bizim evde sevildi ve karnabaharın popülerliğini arttırdı...
Önce
karnabaharları çiçek çiçek ayırıp yıkıyorsunuz ve yumuşayıncaya kadar haşlıyorsunuz.
Bir tabağa
çırpılmış yumurta, başka bir tabağa da mısır unu hazırladıktan sonra bir tavaya
bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyup kızmasını bekliyorsunuz ve
karnabaharları önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayarak kızgın yağda
pembeleşene kadar kızartıyorsunuz. Mısır ununun içine bir miktar tuz ilavesi yapabilirsiniz.
Servis tabağına
dizdikten sonra sarımsaklı yoğurtla masada yerini alabilir...
Bu kızartma
işlemini unla da yapabilirsiniz ama mısır unu ile yapınca farklı bir lezzet
ortaya çıkıyor...
AFİYET OLSUN
Çok severim karnabahar kızartmasını. Sarımsaklı sosuyla birlikte hep iştah kabartıcı gelmiştir bana. Sizinkiler de çıtır çıtır çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilUzun zamandır yemiyorum, özlediğimi farkettim.
Karnabaharlar kalkmadan yemeli yine.
eşim kızartmasını ben kıymalı yemeğini severim ,elinize sağlık yoğurt soslu güzel olmuş.
YanıtlaSilBen bunu hep ünlü yapardım. En kısa zamanda mısır unuyla deneyeceğim. Sevgilerimle....
YanıtlaSilDenemeni tavsiye ederim :)
SilBiz sevdik...şimdiden afiyet olsun :)