Karabuğday
denildiği için çoğunlukla kabuklu buğdayla karıştırılıyor ve tahıllar sınıfına
dahil ediliyor... Aslında bir bitki... Üçgen prizmasına benzeyen ilginç bir şekle
sahip...
Yapısında gluten
bulunmadığı için de gluten alerjisi olanlara uygun olduğu söyleniyor uzmanlar tarafından...
Karabuğdayları
yıkadıktan sonra istediğiniz miktarı tencereye koyduktan sonra üstünü 2 parmak
geçecek kadar su koyun ve kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte yumuşayana
kadar haşlayın. Sonra soğuk sudan geçirerek süzün.
Taze soğan,
maydanoz, dereotu, nane ve fesleğen karışımından oluşan yeşillikleri ince ince
doğrayın. Domatesleri de ufak ufak doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz
ilave ettikten sonra karıştırın. Bol limonlu olursa daha güzel oluyor. İçine
daha başka yeşillikler ve baharatlar da ilave edebilirsiniz... Kısır yapar
gibi...
AFİYET OLSUN
salata her türlü nefis, elinize sağlık.
YanıtlaSilhem lezzetli hem de besleyici
YanıtlaSilelinize sağlık