KARABUĞDAY ( GREÇKA ) SALATASI



Karabuğday denildiği için çoğunlukla kabuklu buğdayla karıştırılıyor ve tahıllar sınıfına dahil ediliyor... Aslında bir bitki... Üçgen prizmasına benzeyen ilginç bir şekle sahip...
Yapısında gluten bulunmadığı için de gluten alerjisi olanlara uygun olduğu söyleniyor uzmanlar tarafından...


Karabuğdayları yıkadıktan sonra istediğiniz miktarı tencereye koyduktan sonra üstünü 2 parmak geçecek kadar su koyun ve kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Sonra soğuk sudan geçirerek süzün.
Taze soğan, maydanoz, dereotu, nane ve fesleğen karışımından oluşan yeşillikleri ince ince doğrayın. Domatesleri de ufak ufak doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ilave ettikten sonra karıştırın. Bol limonlu olursa daha güzel oluyor. İçine daha başka yeşillikler ve baharatlar da ilave edebilirsiniz... Kısır yapar gibi...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

Yorum Gönderme