Ana içeriğe atla

ELMALI KREMALI PASTA



Aslında bir Alman pastası... Esas tarif nasıldır bilmiyorum, yeme şansım olmadı... Tadına ne kadar benzedi bilmiyorum... Biz beğendik... Bir çok da çeşidi olduğunu öğrendim, farklı meyve türleri ile de yapıldığını gördüm...
Elma piştiği zaman çok lezzetli oluyor, keklerde çok seviyorum. Bu tarifte yoğurt ve krema ile birleşince daha da hoş bir lezzet çıktı ortaya... Ve bekledikçe daha da güzelleşen bir lezzet, bu nedenle ikram edeceğiniz günden bir gün önce yapmanızı tavsiye ederim...
MALZEMELER
Kek için 
2 su bardağı un
150 g tereyağ
½ su bardağı şeker
1 tane yumurta
Kek için gerekli olan bu malzemelerin hepsini bir araya getirip yumuşak bir hamur yapıyoruz ve güzelce yoğurup dinlendirmek için yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Yarım saat sonra merdane ile düz bir şekilde açıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına seriyoruz. Üzerine çatalla delikler açıyoruz bir kaç yerinden. 180 derceye ısınmış fırında 15 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Krema için
2 su bardağı süzme yoğurt
3 tane yumurta
½ su bardağı şeker
¾ su bardağı krema
2 paket vanilya
½ limon suyu
5 yemek kaşığı un
Yumurta ve şeker başta olmak üzere hepsini çırpıp sonra diğer malzemeleri ilave edip, hepsi birbirine karışana kadar çırpıyoruz.
Üstü için
3 tane soyulmuş ve dilimlenmiş elma
Süslemek için
Pudra şekeri, tarçın 
Soğumuş kekin üzerine hazırladığımız kremayı döküyoruz. Dilimlediğimiz elmaları dizip, 180 dereceye ısıtılmış fırında 65 dakika yavaş yavaş pişiriyoruz.
Fırından çıkınca iyice soğumasını bekleyin. 
Hatta bir gün bekletirseniz daha iyi lezzetlendiğini göreceksiniz... Servis yaparken pudra şekeri ve tarçın ilavesi ile isteğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. canım ellerine sağlık çok leziz görünüyor elmalı pastan. bende yapacağım akşama. bakalım seninki gibi olacak mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim:) eminim çok daha güzel olur...şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun :)

      Sil
  2. Çok leziz olduğuna hiç şüphem yok.Görüntüsü zaten çok güzel, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...