Aslında bir Alman
pastası... Esas tarif nasıldır bilmiyorum, yeme şansım olmadı... Tadına ne kadar
benzedi bilmiyorum... Biz beğendik... Bir çok da çeşidi olduğunu öğrendim, farklı
meyve türleri ile de yapıldığını gördüm...
Elma piştiği
zaman çok lezzetli oluyor, keklerde çok seviyorum. Bu tarifte yoğurt ve krema
ile birleşince daha da hoş bir lezzet çıktı ortaya... Ve bekledikçe daha da
güzelleşen bir lezzet, bu nedenle ikram edeceğiniz günden bir gün önce
yapmanızı tavsiye ederim...
Kek için
2 su bardağı un
150 g tereyağ
½ su bardağı şeker
1 tane yumurta
Kek için gerekli
olan bu malzemelerin hepsini bir araya getirip yumuşak bir hamur yapıyoruz ve
güzelce yoğurup dinlendirmek için yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
Yarım saat sonra
merdane ile düz bir şekilde açıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına seriyoruz.
Üzerine çatalla delikler açıyoruz bir kaç yerinden. 180 derceye ısınmış fırında
15 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
2 su bardağı
süzme yoğurt3 tane yumurta
½ su bardağı şeker
¾ su bardağı krema
2 paket vanilya
½ limon suyu
5 yemek kaşığı un
Yumurta ve şeker başta
olmak üzere hepsini çırpıp sonra diğer malzemeleri ilave edip, hepsi birbirine
karışana kadar çırpıyoruz.
3 tane soyulmuş
ve dilimlenmiş elmaSüslemek için
Pudra şekeri, tarçın
Soğumuş kekin
üzerine hazırladığımız kremayı döküyoruz. Dilimlediğimiz elmaları dizip, 180
dereceye ısıtılmış fırında 65 dakika yavaş yavaş pişiriyoruz.
Fırından çıkınca
iyice soğumasını bekleyin.
Hatta bir gün
bekletirseniz daha iyi lezzetlendiğini göreceksiniz... Servis yaparken pudra
şekeri ve tarçın ilavesi ile isteğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
canım ellerine sağlık çok leziz görünüyor elmalı pastan. bende yapacağım akşama. bakalım seninki gibi olacak mı :)
YanıtlaSilÇok sevindim:) eminim çok daha güzel olur...şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun :)
Silolsa da yesek dedim
YanıtlaSilÇok leziz olduğuna hiç şüphem yok.Görüntüsü zaten çok güzel, elinize sağlık.
YanıtlaSil