Ana içeriğe atla

2015`İN İLK GÜNLERİNDE BİR MİNİK KUŞ…



2015 başladı… Yeni yeni, umut dolu, heyecanlı, istekli, meraklı…
Kızlarımla ve eşimle bir arada, şükür ki sağlığımız yerinde diyebiliyorsak, sevdiğimizi ve sevildiğimizi biliyorsak yeni bir yıl güzel başlamıştır bizim için...
Bir de akrabalarımızı görüp annelerimiz, babalarımızla kucaklaşıp, kardeşlerimizle sarılıp, yeğenlerle oyunlar oynayabildiysek ve üstüne bir de uzun zamandan beri göremediğimiz arkadaşlarımızı da görüp hasret giderebildiysek yeni yılın en büyük ikramiyesi bize çıkmış kadar mutlu bir yıl başlamıştır...

Bir de uzun zamandır fotoğrafını çekebilmek için sabırla etrafındaki ağaçların arkasında, ceplerimde bir kaç parça ekmek ya da kek dilimi ile saklanarak beklediğim kızıl gerdan kuşunun ayaklarımın dibinde durup da kaçmadan bana poz vermesi yeni yılın bu ilk günlerini daha bir güzelleştirdi... Bu nedenle de kendimi şanslı hissettim...

Bu nazlı pozlar için çok teşekkürler...
Çok tatlı bir kuş... Bir de ötüşünü duysanız... Resimlerde gördüğüm ve gerçeğinin olabileceğine pek de inanmadığım ve gördüğümde de her seferinde hayranlıkla seyrettiğim bir kuş... Özellikle de gözleri... Ve de renkleri...

Her günümüze böyle bir kuşun konması dileklerimle mutlu  ve sağlıklı günler...



Yorumlar

  1. Sevgili ormanımda da var bunlardan. Çooook şeker!

    YanıtlaSil
  2. Çok sevimli, tombalakmış da :) Ben de dün bizim ağaçlarda farklı bir kuş sesi duydum ama bulamadım , o kadar baktım da. Mutlu yıllar size de.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...