Pişerken tarçın kokusunun eve yayıldığı keklerden yapmak
isterseniz işte bu kek o keklerden… İçimi ısıtır bu koku, huzur verir, rahatlatır… Yeni demlenmiş çay da kokarsa
yanında… Bir de kışsa… Bir de yağmur yağıyorsa…
Güzel gider demek istedim…MALZEMELER
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi
3 su bardağı
rendelenmiş havuç ( havuçların sulanmaması gerekli, fazla suyunu sıkarsanız iyi olur )
2,5 su bardağı unYumurtaları ve şekeri önce çırpın, yağı, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını da ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra unu da ilave edin. Katı bir karışım elde edeceksiniz. Bundan sonra karıştırma işlemine çatalla devam edebilirsiniz. Havuçları, cevizi ve hindistan cevizini de ilave ettikten sonra çatalla yavaş yavaş karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Yağlayıp unladığınız bir kalıba dökün. Fırına vermeden önce üstünü cevizlerle de süsleyebilirsiniz.
180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar yavaş
yavaş pişirin. Yoğun kıvamlı bir kek olduğu için pişmesi biraz zaman alıyor...
Piştikten sonra
biraz soğuyunca isterseniz pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz...
Uzun süre bayatlamadan kalabilen bir kek olduğunu söyleyebilirim ve hatta durdukca daha da lezzetleniyor. Ama daha fazla yemek istemiyorum derseniz eğer kalan kekinizi ufalayıp ufak torbalara koyarak derin dondurucuda koruyabilirsiniz. Ve sonra çeşitli tatlılarınızın üstlerini süslemek için kullanabilirsiniz. Özellikle sütlü tatlılarda güzel oluyor...
AFİYET OLSUN
3 su bardağı havuç fazla gelmiyormu???
YanıtlaSilİlk yaptığım zaman ben de sizin gibi endişelenmiştim ama yaptıktan sonra rahatladım, bu nedenle belki de yumuşak bir kek oluyor, denemenizi tavsiye ederim ama havuçlar rendelenirken sulanırsa sularını sıkmanız gerekiyor, dikkat edilmesi gereken tek nokta bu...güzel günler dileklerimle...
Sil