Ana içeriğe atla

YUMUŞACIK HAVUÇLU KEK



Pişerken tarçın kokusunun eve yayıldığı keklerden yapmak isterseniz işte bu kek o keklerden… İçimi ısıtır bu koku, huzur verir, rahatlatır… Yeni demlenmiş çay da kokarsa yanında… Bir de kışsa… Bir de yağmur yağıyorsa…
Güzel gider demek istedim…
MALZEMELER
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi
3 su bardağı rendelenmiş havuç ( havuçların sulanmaması gerekli, fazla suyunu sıkarsanız iyi olur )
2,5 su bardağı un


Yumurtaları ve şekeri önce çırpın, yağı, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını da ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra unu da ilave edin. Katı bir karışım elde edeceksiniz. Bundan sonra karıştırma işlemine çatalla devam edebilirsiniz. Havuçları, cevizi ve hindistan cevizini de ilave ettikten sonra çatalla yavaş yavaş karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Yağlayıp unladığınız bir kalıba dökün. Fırına vermeden önce üstünü cevizlerle de süsleyebilirsiniz.
180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar yavaş yavaş pişirin. Yoğun kıvamlı bir kek olduğu için pişmesi biraz zaman alıyor...
Piştikten sonra biraz soğuyunca isterseniz pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz...
Uzun süre bayatlamadan kalabilen bir kek olduğunu söyleyebilirim ve hatta durdukca daha da lezzetleniyor. Ama daha fazla yemek istemiyorum derseniz eğer kalan kekinizi ufalayıp ufak torbalara koyarak derin dondurucuda koruyabilirsiniz. Ve sonra çeşitli tatlılarınızın üstlerini süslemek için kullanabilirsiniz. Özellikle sütlü tatlılarda güzel oluyor...


AFİYET OLSUN 



Yorumlar

  1. 3 su bardağı havuç fazla gelmiyormu???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yaptığım zaman ben de sizin gibi endişelenmiştim ama yaptıktan sonra rahatladım, bu nedenle belki de yumuşak bir kek oluyor, denemenizi tavsiye ederim ama havuçlar rendelenirken sulanırsa sularını sıkmanız gerekiyor, dikkat edilmesi gereken tek nokta bu...güzel günler dileklerimle...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa