Ana içeriğe atla

KARIŞIK MANTAR KAVURMA



Eylül geldi, sonbahar başladı... Mantarlar yavaş yavaş çıkıyor... Market reyonlarında ve pazarlarda yerlerini alıyorlar artık... Beyaz kültür mantarlarını her zaman görüyoruz, benim asıl sevdiklerim diğer mantar çeşitleri... Hani özellikle bahar yağmurlarından sonra çıkıveren mantarlar... Mis gibi kokarlar...
Ama çok çok dikkat... Bilmeden toplamayalım derim... Uzmanlar tarafından toplanmış olanları yemeyi tercih ederim, diğerlerini sadece seyrederim...
Çeşit çeşit mantarı bir arada bulmuşken fırsatı değerlendirmek istedim... Çünkü zamanı çabuk geçiyor...

Yapılması gerekenler çok basit sadece malzemelerin ne kadar olması gerektiğine karar vereceksiniz, bol domatesli mi yoksa bol sarımsaklı mı ... Ya da sadece soğanlı da yapabilirsiniz, bolca soğan doğrarsınız ve tuz... Böyle olunca mantarların tadını daha iyi hissedersiniz...
Ben bu sefer domatesli, biberli ve sarımsaklı olsun istedim...
Soğanları, domatesleri, biberleri ve sarımsakları ayıkladım, yıkadım ve doğradım. Mantarları yıkadım ve limonlu suda beklettim, sularını sıkarak başka bir kaba aldım.
Zeytinyağı koyduğum bir tencereye bütün malzemeleri ilave ettim ve orta ateşte yavaş yavaş karıştırarak suyunu çekene kadar pişirdim. Çok fazla sulanmaması için tencerenin ağzını kapatmadım. En son aşamada tuzunu ve karabiberini atıp servis tabağına aldım.




AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. Nefis olmuş ,ellerine sağlık.Mantar çeşitlemesine bayıldım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...