Haşhaş bir çok
börek ve çörek çeşidine yakışan bir malzeme... Lezzet arttıran bir özelliği
var... Bu çörek tarifi aslında bildiğimiz mayalı hamur kullanılarak
yapılıyor... Farkı şeklinde... Oldukca da basit...
MALZEMELER1 paket maya ( 40 g )
1 yumurtanın beyazı ( sarısı üstü için )
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
5- 5,5 su bardağı un
İç Malzemesi
2 su bardağı yağlanmış haşhaş
Bütün malzemeleri
un hariç büyük bir kabın içine boşaltın ve azar azar un ilavesi ile çok sert
olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Unu yavaş yavaş katarsanız hamurun
kıvamını daha iyi ayarlayabilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru ılık bir yerde
üstünü örterek yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Daha sonra
hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın ve bu bezeleri merdane yardımı ile
açın. Üzerine yağlı haşhaştan sürün ve rulo yapın. Bu ruloyu boylamasına
ortadan kesin ve kesilen iki parçayı birbirinin etrafında dolayarak sardıktan
sonra kendi etrafında tekrar sarın. Biraz karışık gibi gelebilir, sanırım
resimlerden daha iyi anlaşılır anlatmak istediğim...
Daha sonra
üstlerine yumurta sarısı sürün ve tepsiye yerleştirdikten sonra yarım saat daha
dinlendirin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında yavaş yavaş pişirin.
AFİYET OLSUN
Bizim yörenin olmazsa olmazı haşhaş. . Çok şık olmuş. . Ellerinize sağlık. .
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...
SilEllerinze sağlık,muhteşem görünüyor..
YanıtlaSilÇok teşekkürler...
SilBunu bende yapmak is-ti-yo-rummmmm.Çok güzeller.Elinize sağlık.
YanıtlaSilHemen yapmalısınız o zaman...şimdiden kolay gelsin...çok teşekkürler...
Silen sevdiğim hamur işlerinden biridir,eline sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...haşhaş güzel bir lezzet...
Silbayılırım haşhaşlı çöreğe. çok çeşitli tarifleri var, ama bence bu tarif daha güzel gibi. harika görünüyor. deneyeceğim. ellerine sağlık.
YanıtlaSilmerhaba blogunuzu yeni buldum tarifiniz özellikle aşamalı fotolarla yayınlamanız çok güzel bundan sonra takipcinizim sevgiler
YanıtlaSilçok nefis görünüyor haşhaşı çöreklerimde çok sık kullanırım, gerçekten çok lezzetli oluyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSil