Balık ayıklamayla
ilgili bir probleminiz yoksa hamsileri kılçıklarını da olmak üzere ayıklayarak
başlayabilirsiniz bu pilava...
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
½ demet dereotu
Tuz, karabiber, nane
Ve
Limon
Ve
Zeytinyağı ile yağlanmış fırın kabı
İnce ince doğradığınız
soğanları zeytinyağ ve tereyağ koyduğunuz bir tencerede yumuşayıncaya kadar
pişirin ve pirinci, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı ilave edip tuzunu,
karabiberini ve nanesini de ekledikten sonra suyunu da ilave edin ve kısık
ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Fırında da pişeceği için suyunu
tam çekmeden alıp doğranmış dereotlarını da ilave edin.
Ayıkladığınız
hamsilerin parlak kısımları dış tarafa gelecek şekilde fırın kabına dizin.
Aralıksız olarak yan yana dizin çünkü pişince hamsiler küçüleceği için araları
açılıyor. Kabın her tarafına hamsileri dizdikten sonra pilavı düzleyerek kaba
boşaltın ve üstünü de hamsileri dizerek kapatın.
Porsiyonluk kaplar kullanabileceğiniz gibi büyük tepsilerde de yapabiliirsiniz...
180 dereceye
ısıtılmış fırında hamsiler kızarana kadar pişirin... Ellerinize sağlık...
Bol limonla
servis yapmanızı öneririm...
AFİYET OLSUN
bu ara çok sık karşıma çıkıyor, eline sağlık çok güzel..
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSileşim karadenizli, akrabalarında çok yedim. sevdiğim bir yemek ama hiç yapmadım. tarifini okuyunca bir heves geldi. yapmaya değer. çok güzel görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş balıkla pek aram yokken Doğu Karadeniz'de öğretmenlik yapmaya başlayınca hamsiyle baya haşır neşir oldum :) tam da zamanı şimdi ellerinize sağlık
YanıtlaSilhttp://ufakmutfakta.blogspot.com/
Oy oy oy, bir Karadenizli olarak bu yemeği görünce gözlerim bir başka bakmaya başladı :)
YanıtlaSilÇokkkk severim...
Kendim hiç yapmadım ama becerikli ellerden çıkmış olanına doyum olmaz. Belli ki, çok lezzetli olmuş canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...