HAMSİLİ PİLAV



Hamsi zamanı geçmeden yapın derim. Hamsinin tadı hiç bir balıkta yok...
Balık ayıklamayla ilgili bir probleminiz yoksa hamsileri kılçıklarını da olmak üzere ayıklayarak başlayabilirsiniz bu pilava...


MALZEMELER
1 kg ayıklanmış hamsi
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
½ demet dereotu
Tuz, karabiber, nane
Ve
Limon
Ve
Zeytinyağı ile yağlanmış fırın kabı
İnce ince doğradığınız soğanları zeytinyağ ve tereyağ koyduğunuz bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin ve pirinci, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı ilave edip tuzunu, karabiberini ve nanesini de ekledikten sonra suyunu da ilave edin ve kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Fırında da pişeceği için suyunu tam çekmeden alıp doğranmış dereotlarını da ilave edin.
Ayıkladığınız hamsilerin parlak kısımları dış tarafa gelecek şekilde fırın kabına dizin. Aralıksız olarak yan yana dizin çünkü pişince hamsiler küçüleceği için araları açılıyor. Kabın her tarafına hamsileri dizdikten sonra pilavı düzleyerek kaba boşaltın ve üstünü de hamsileri dizerek kapatın.
Porsiyonluk kaplar kullanabileceğiniz gibi büyük tepsilerde de yapabiliirsiniz...

180 dereceye ısıtılmış fırında hamsiler kızarana kadar pişirin... Ellerinize sağlık...
Bol limonla servis yapmanızı öneririm...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. bu ara çok sık karşıma çıkıyor, eline sağlık çok güzel..

    YanıtlayınSil
  2. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  3. eşim karadenizli, akrabalarında çok yedim. sevdiğim bir yemek ama hiç yapmadım. tarifini okuyunca bir heves geldi. yapmaya değer. çok güzel görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  4. Çok güzel olmuş balıkla pek aram yokken Doğu Karadeniz'de öğretmenlik yapmaya başlayınca hamsiyle baya haşır neşir oldum :) tam da zamanı şimdi ellerinize sağlık
    http://ufakmutfakta.blogspot.com/

    YanıtlayınSil
  5. Merhaba

    Bloğunuzu çok beğendim ve takipçiniz oldum. Sizi de bloğumda takipçi olmaya beklerim. Sevgiler
    http://mommyslifetime.blogspot.com/

    YanıtlayınSil
  6. Oy oy oy, bir Karadenizli olarak bu yemeği görünce gözlerim bir başka bakmaya başladı :)
    Çokkkk severim...
    Kendim hiç yapmadım ama becerikli ellerden çıkmış olanına doyum olmaz. Belli ki, çok lezzetli olmuş canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme